Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Σοκ από τις περικοπές στον ΕΔΟΕΑΠ (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ)

Τέλος για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ σε δύο από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά θεραπευτήρια, το Ερρίκος Ντυνάν και το Metropolitan. Οι περικοπές που ζητούσε η διοίκηση του Ταμείου των ΜΜΕ από τα δύο ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έγιναν αποδεκτές και έτσι οι συμβάσεις σταματάνε. Ειδικά για το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο ουσιαστικά διατήρησε σε λειτουργία ο ΕΔΟΕΑΠ για να μην πτωχεύσει, το σοκ για πολλούς ασφαλισμένους που στήριξαν τη συμμαχία της διοίκησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές είναι μεγάλο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ θα λαμβάνουν πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη, εκτός των δημόσιων νοσοκομείων, που στο μεταξύ καταρρέουν με ευθύνη της κυβέρνησης, στην Ευρωκλινική-Ευρωκλινική Παίδων, στον Λευκό Σταυρό, στο Ευγενίδειο, στη Βιοκλινική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο Θεραπευτήριο Αθηνών, στη Γενική Κλινική Υγείας Μέλαθρον ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) και στο Therapis General. Το Ωνάσειο περιλαμβάνει μόνο τα καρδιολογικά περιστατικά. Στην ιστοσελίδα του edoeap.gr αναγράφονται όλες οι αλλαγές που ισχύουν.
Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στο οποίο επίσης πλειοψηφία έχουν οι παρατάξεις που ελέγχουν το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ), τέθηκε το ζήτημα από τις άλλες παρατάξεις, αλλά δεν συζητήθηκε. Στον κλάδο εκδηλώθηκε πρωτοβουλία για συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στις περικοπές.
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.