Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Η Bild ετοιμάζεται να αντικαταστήσει δημοσιογράφους με τεχνητή νοημοσύνη

Εκατοντάδες απολύσεις αναμένονται στην Bild αφού στο προσωπικό ότι ορισμένοι ρόλοι «δεν θα υπάρχουν πλέον όπως σήμερα». Η γερμανική ταμπλόιντ Bild, η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, πρόκειται να αντικαταστήσει μια σειρά από θέσεις εργασίας συντακτών με τεχνητή νοημοσύνη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος περικοπής δαπανών ύψους 100 εκατ. ευρώ που αναμένεται να οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις.
Σύμφωνα με τον Guardian: Η εφημερίδα «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από τεχνητή νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της, ο μεγαλύτερος εκδότης μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη, η εταιρεία Axel Springer, σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό.
Ανέφερε ότι οι ρόλοι των «συντακτών, του προσωπικού παραγωγής εντύπων, των επιμελητών, των διορθωτών και των επιμελητών φωτογραφιών δεν θα υπάρχουν πλέον όπως σήμερα», σύμφωνα με το email, το οποίο είδε η ανταγωνίστρια εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).
Προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύντομα καλύτερη στη «συγκέντρωση πληροφοριών» από τους ανθρώπους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι μόνο οι εκδότες που θα μπορούν να δημιουργήσουν «το καλύτερο πρωτότυπο περιεχόμενο» - όπως η ερευνητική δημοσιογραφία και τα πρωτότυπα σχόλια - θα επιβιώσουν.
Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) επέκρινε τα σχέδια της μιντιακής εταιρείας Springer, προειδοποιώντας ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Bild.
Το μήνυμα ακολουθεί την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, Mathias Döpfner, τον Φεβρουάριο ότι ο εκδότης θα γίνει «μια αμιγώς ψηφιακή εταιρεία μέσων ενημέρωσης». Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT θα μπορούσαν «να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ - ή να την αντικαταστήσουν», δήλωσε.
Αναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.