Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Έκαναν “εκδικητική αγωγή” στην Εφ.Συν επειδή έγραψε για τις …αγωγές εναντίον φορέων -Συλλογικοτήτων

Το επίμαχο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που προκάλεσε την αγωγή SLAAP
ε΄δω:https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/224826_
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για το φαινόμενο εξοντωτικών αγωγών επιχειρηματικών ομίλων κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ με προφανή στόχο την ελευθεροτυπία. Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας ενώ  βρίσκεται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Διεθνούς Ομοσπονδίας δημοσιογράφων.
Τελευταίο κρούσμα του ακήρυχτου πολέμου κατά του ρεπορτάζ και της τεκμηριωμένης κριτικής σε επιχειρηματικές πρακτικές, η αγωγή  της εταιρείας WRE ΕΛΛΑΣ – Ανώνυμη Οικοδομική Εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Παροχής Υπηρεσιών» κατά του Τάσου (Αναστάσιου) Σαραντή, μέλους της ΕΣΗΕΑ, και κατά της εταιρείας «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.» που εκδίδει την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεπορτάζ για το οποίο η εταιρεία αξιώνει από το δημοσιογράφο και την εφημερίδα το ποσό των 225.000 ευρώ από μια συνεταιριστική εφημερίδα και έναν εργαζόμενο δημοσιογράφο του οποίου μάλιστα ζητεί και την 12μηνη προσωρινή κράτηση, αφορούσε ακριβώς στο μπαράζ  αγωγών και μηνύσεων που έχει εξαπολύσει η εταιρεία κατά δυο ΜΜΕ της Λακωνίας, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου της Μονεμβασιάς και πληθώρας τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων. 
Η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ερευνούν και να δημοσιοποιούν τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ τους. Οι απόπειρες εκφοβισμού, ηθικής και οικονομικής εξόντωσης των λειτουργών της Ενημέρωσης δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.