Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Η Alter ego του Β.Μαρινάκη αγόρασε τους τίτλους της Ελευθεροτυπίας

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασαν οι τίτλοι «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και ιστοσελίδα enet.gr, έναντι 8,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που καταγράφει η ιστοσελίδα Ieidisis.gr. Ο πλειστηριασμός των τίτλων είχε εξαιρετικά χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς, μόλις 378.666,64 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grand Thornton. Η τιμή εκτινάχθηκε και η δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά ήταν αυτή του Δ. Μελισσανίδη με 7,7 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή των δυο από τους ισχυρότερους μιντιάρχες στον πλειστηριασμό των τίτλων, δείχνει πως υπάρχουν ευρύτερα σχέδια για το brand name της Ελευθεροτυπίας.
Ο μεν Μαρινάκης κατέχει μέσω της Alter ego το συγκρότημα-εφημερίδες και δεκάδες ιστοσελίδες Βήμα-Νέα-in.gr και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ενώ στην επιχειρηματική επιρροή του βρίσκεται το συγκρότημα των Παραπολιτικών, εφημερίδα και sites. O Δ. Μελισσανίδης με την είσοδο του στα mediα εξαγοράζοντας την εφημερίδα “Ναυτεμπορική” κατέχει το ινετρνετικό naftemporikitv και το το Πόντος TV ενώ κοινό μυστικό είναι πως στοχεύει στην απόκτηση και ελεύθερης μετάδοσης σταθμού. Πληροφορίες που γράφονται λένε για το Rise TV.
Η «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη Μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.
Το πρώτο φύλλο της στήθηκε πάνω στα χνάρια του απεργιακού φύλλου «Αδέσμευτη Φωνή», το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου του 1975, εν μέσω της μεγάλης απεργίας των δημοσιογράφων. Το απεργιακό εκείνο φύλλο ήταν η απάντηση των απεργούντων αρχισυντακτών σε ένα αντίστοιχο φυλλάδιο που εξέδιδε τον καιρό της απεργίας η ένωση ιδιοκτητών και εκδοτών εφημερίδων με τα καθημερινά «νέα» της επιλογής τους.
Λόγω οικονομικών προβλημάτων της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε., εκδότριας εταιρείας της
Ελευθεροτυπίας, σταμάτησαν οι πληρωμές των εργαζόμενων στην εφημερίδα τον Αύγουστο του 2011. Το δάνειο από την Alpha Bank στο οποίο βασιζόταν η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας, δεν εγκρίθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα οι οφειλές προς το προσωπικό, οι οποίες ανέρχονταν στα 3,2 εκ. ευρώ στις 2 Νοεμβρίου.
Η εφημερίδα ζήτησε τελικά επίσημα την υπαγωγή της στο άρθρο 99 μερικές μέρες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου.
Μετά από περίπου ένα χρόνο, η εφημερίδα και η ιστοσελίδα κυκλοφόρησαν και πάλι στις 10 Ιανουαρίου 2013. Ωστόσο, λίγο μετά τα οικονομικά προβλήματα επέστρεψαν και η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014, με το αρχείο της ιστοσελίδας της να παραμένει προσβάσιμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.
 
 
To ιστορικό της Ελευθεροτυπίας το διαβάζεται στο Ieidisis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.