Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Δόγμα Χαρδαλιά στην ενημέρωση

Εξ αποστάσεως και δια αλληλογραφίαςτο δόγμα Χαρδαλιά για την …ενημέρωση!..
Καταγγελία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Mε άλλοθι την πανδημία είναι σε εξέλιξη επιχείρησηχειραγώγησης της κοινής γνώμης με το Επιτελικό Κράτος και εκδοτικά κέντρααποφάσεων να επιδίδονται σε παραγωγή FAKE NEWS, με στόχο την επιβολή αυταρχικών πολιτικών σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά απόπαρέμβαση του π.Α Αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ Δημήτρη Τσαλαπάτη, πουυπογράμμισε τους κινδύνους για την ζωή και την υγεία των δημοσιογράφων πουυποχρεώνονται να εργάζονται σε ακατάλληλους χώρους σε εφημερίδες καιηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο μέτωπο του ρεπορτάζ.
Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μόνο μία ερώτηση με απόσταση ημερών επιτρέπεται να κάνει ο δημοσιογράφος του ίδιου Μέσου, σύμφωνα με το δόγμα Χαρδαλιά, στην καθημερινή ΔΗΘΕΝ…. ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Δεύτερη ερώτηση απαγορεύεται και τα ερωτήματα πρέπει να υποβάλλονται εγγράφωςμερικές ώρες νωρίτερα. Δεν βρέθηκε ακόμη κυβερνητικός συνταγματολόγος για να γνωμοδοτήσει θετικάγια αυτή την καταρράκωση που επιβάλλεται στην ελευθερία της έκφρασης!..
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγει υποχρεώθηκετελικώς να παραδεχτεί ΜΟΝΟ τα αυξανόμενα κρούσματα σε βάρος της υγείας τωνσυναδέλφων. Μαζί με τους συνοδοιπόρους της όμως αρνήθηκαν την έκδοσηανακοίνωσης για να μην δυσαρεστήσουν τα εργοδοτικά και πολιτικά κέντρα που ησύμπραξη τους υπηρετεί.
Εκκωφαντική υπήρξε η σιωπή του εκπροσώπου του Σύριζα και Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σ. Καπάκου. Την ίδια ώρα τα δημόσια ΜΜΕ σε διατεταγμένη λειτουργίααπό τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, φρόντισαν να δοθεί κυβερνητικό ένδυμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου με την ίδια παρέα στο ΔΣ της Ένωσης ναπαρακολουθεί τις εξελίξεις!..
Tην Δευτέρα η διοίκηση Ζούλα Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ περιορίστηκε σε μιαμεταμεσονύκτια επανάληψη εκπομπής, εξωτερικής παραγωγής για ξεκάρφωμακαι σήμερα το ΑΠΕ φρόντισε να πλαισιώσει την πορεία της νεολαίας του ΚΚΕ μεφωτογραφία αρχείου.
Πρόκειται για λαθροχειρία που θυμίζει μέρες Ψύλλου στοΠρακτορείο και δεν στερείται πολιτικής σκοπιμότητας, αφού το τελευταίο καιρόδεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια αλλοίωσης της επικαιρότητας.Στην επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ο Δ. Τσαλαπάτης επισημαίνει:
«… Στη σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να συζητηθούν προ ημερήσιας διάταξηςτα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την φονική πανδημία που απειλεί ΟΛΟΥΣ μας.Οι κίνδυνοι για τους συναδέλφους στα μέτωπα της ενημέρωσης αλλά και σε χώρουςεργασίας είναι άμεσοι και ήδη έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα, σε εφημερίδεςκαι ηλεκτρονικά ΜΜΕ.Η ενημέρωση της κοινής γνώμης γίνεται με παρέλαση αρμοδίων μπροστά στιςκάμερες που απαντούν σε ερωτήσεις συναδέλφων δι αλληλογραφίας!.. , μεαποτέλεσμα επιδίωξη χειραγώγησης. Ο χειρισμός των θεμάτων της «θείας μετάληψης» από τον εκπρόσωπο τύπου τηςΔιαρκούς Ιεράς Συνόδου, με ιδιαίτερες σχέσεις με πρόσωπα της πλειοψηφίας τουΔΣ ιδιαίτερα μτά την έξαρση κρουσμάτων Κορωναιού μεταξύ ιερωμένων, απαιτείδιευκρινίσεις Ειδικότερα η δήλωση οι ιστοί δεν κινδυνεύουν αλλά μόνο οι άπιστοι!..
Η σύμπραξη των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να μείνει απαθής μετά την πρωτοφανή δήλωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, τον οποίο διέψευσε οεκπρόσωπος του ΕΟΔΥ , ως προς την απαγόρευση της εκδήλωσης για την επέτειοτου Πολυτεχνείου..17.11.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.