Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

"Τα “non paper” της διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ και οι εγκληματικά ακατάλληλοι “δικοί” μας

Από το "Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ" λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Ολοι οι μιντιάρχες κατά ΕΔΟΕΑΠ για το 2% 
"Τα “non paper” της διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ και οι εγκληματικά ακατάλληλοι “δικοί” μας
Την Δευτέρα πρόκειται να εκδικασθεί, αν δεν αναβληθεί, όπως επιδιώκεται από την διοίκηση του Ταμείου, η προσφυγή των 51 περίπου εργοδοτών εναντίον της θέσπισης του 2% επί του κύκλου..
εργασιών στις επιχειρήσεις ΜΜΕ, ως έσοδο για την υγειονομική περίθαλψη των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
Όμως λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη Δευτέρα, άλλη μία αποκάλυψη έρχεται να φωτίσει τον σχεδιασμό της πολύπαθης διαδρομής του Ταμείου προς την διάλυσή του από τον Πετρόπουλο (κυβέρνηση) και τους καναλαρχο-εκδότες.
Στο τελευταίο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ υπήρξε ενημέρωση από τις νομικές υπηρεσίες του, ότι όχι μόνο οι εργοδότες των επιχειρήσεων του διαδικτύου και του ραδιοφώνου ή των εφημερίδων, αλλά ακόμα και αυτοί των τηλεοράσεων, οι περιβόητοι καναλάρχες, που στρογγυλοκάθονται στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και έχουν στο μεταξύ πάρει φοροαπαλλαγές από την κυβέρνηση για να δεχθούν το 2%, έχουν και αυτοί προσφύγει εναντίον του 2% μαζί με τους υπόλοιπους !!!
Η εικόνα είναι εφιαλτική αλλά αποκαλυπτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον ΕΔΟΕΑΠ για να διαχειρισθεί τα πάρε δώσε με τους καναλάρχες, μέσω της συμφωνίας για την θέσπιση του 2% και την απροκάλυπτη “δωροδοκία” τους με απίστευτες φοροαπαλλαγές.

Ανέτρεψε το καθεστώς λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ με ένα εξ αρχής αδύναμο νόμο (όπως καθυστερημένα “ανακαλύπτουν” οι νομικοί σύμβουλοι του Ταμείου) για την ασφάλιση, την υγεία και την περίθαλψη των 18 χιλιάδων ασφαλισμένων, εγκλωβίζοντας την επιβίωσή του στο μοναδικό έσοδο του 2%, που γνώριζαν ότι θα προσβληθεί στα δικαστήρια για να ανατραπεί.
Και έτσι πράγματι γίνεται. Τόσο οι κάθε είδους media-ρχες που δεν πήραν ανταλλάγματα εξ αρχής, όσο και οι καναλάρχες που πήραν τις φοροαπαλλαγές ετοιμάζονται τώρα να παραβιάσουν τις “ανοικτές πόρτες” του νόμου που ο Πετρόπουλος και η Κυβέρνηση φρόντισαν να μπορεί να πέσει στα δικαστήρια.
Από την ώρα της κατάργησης του αγγελιόσημου μέχρι και σήμερα, βλέπει κανείς να εφαρμόζονται με πολύ πειθαρχία τα βήματα ένα προς ένα που εξ αρχής είχε υπαγορεύσει ο Κυριακόπουλος και οι καναλάρχες μαζί με τον Πετρόπουλο στα περιβόητα “non paper” στους ημετέρους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.
Ούτε ο Πετρόπουλος, ούτε οι καναλάρχες, ούτε οι υπόλοιποι media-ρχες θα μπορούσαν να μας φτάσουν εκεί που ήμαστε σήμερα, μπροστά στο γκρεμό της ανασφάλειας,
αν δεν είχαν τους πρόθυμους συνομιλητές και συνεργάτες, τότε με τα “non paper” και μετά τα εκβιαστικά δημοψηφίσματα που κατέληξαν να μεταλλάξουν τον ΕΔΟΕΑΠ σε ένα Φρανκενστάιν Ταμείο, που ετοιμάζονται να “κάψουν” στα δικαστήρια.
Αν οι πρωτεργάτες αυτού του εφιάλτη δεν είναι εξ αρχής συνειδητοί προδότες του κλάδου, τότε είναι εγκληματικά ακατάλληλοι να βρίσκονται σε τόσο κρίσιμα πόστα στο Ταμείο και στα Συνδικάτα του κλάδου, όταν χιλιάδες συνάδελφοι πρέπει να δώσουμε την μεγάλη μάχη απέναντι στους εργοδότες και την Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου, την ίδια την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.
Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.