Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΣΗΕΑ: Τα γκάλοπ της ΤV προκαλούν και στοχεύουν στην απενοχοποίηση της βαρβαρότητας

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον βάναυσο ξυλοδαρμό και το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου και υπενθυμίζει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση και να προσπαθεί να ενημερώνει σφαιρικά και χωρίς προκαταλήψεις. Άλλωστε, στο άρθρο 1 εδ. ε’ των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος ρητά αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος οφείλει:
«Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει».
Τέλος, δηλώνουμε ότι η δημιουργία «δημοσκοπήσεων» σε τηλεοπτικές εκπομπές και ιστοσελίδες δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ενημέρωση ή με την έρευνα των τάσεων της κοινής γνώμης. Αντίθετα, προκαλούν και στόχο έχουν να απενοχοποιήσουν τη βαρβαρότητα, τη χρήση βίας έξω από οποιοδήποτε πλαίσιο δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφική λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.