Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα αναλογιστική μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Το σχέδιο για τον ΕΔΟΕΑΠ προχωράει κανονικά, με στόχο την απομείωση της δαπάνης για τις παροχές υγείας. 
Όπως ακριβώς είχαν απαιτήσει οι καναλάρχες μέσω του εκπροσώπου τους Πάνου Κυριακόπουλου, ο ΕΔΟΕΑΠ παραγγέλνει νέα αναλογιστική μελέτη, με κόστος 25.000 ευρώ. Η τελευταία αναλογιστική μελέτη είχε γίνει το 2016, πάλι κατά απαίτηση, για να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές στο Ταμείο, αλλά πετάχτηκε στα αρχεία των συνδικαλιστών! Τώρα απαιτείται ο «εξορθολογισμός» εσόδων – εξόδων, η μείωση των επικουρικών κ.λπ., οπότε η νέα αναλογιστική μελέτη θα αφορά ξεχωριστά τον κλάδο υγείας και παροχών ασθενείας, τον κλάδο σύνταξης και τον κλάδο εφάπαξ.
Σκοπός της αναλογιστικής μελέτης είναι ο υπολογισμός της παρούσας αξίας των εσόδων και των δαπανών, των αποθεματικών και των υποχρεώσεων του ασφαλιστικού οργανισμού και, μέσω αυτών, η αξιολόγηση της οικονομικής πορείας και της βιωσιμότητας του οργανισμού.
Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Κυριακόπουλος είχε απαιτήσει αναλογιστική μελέτη με εκτιμήσεις βιωσιμότητας για τα επόμενα 50 χρόνια και είχε πει ρητά ότι αν μειώνονται τα έσοδα θα μειώνονται και οι παροχές! Το επιχείρημα που προτάσσουν οι ενσωματωμένοι συνδικαλιστές, κυβερνητικοί και μη, είναι ότι πλέον στον ΕΔΟΕΑΠ έχει αλλάξει η σχέση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους και το Ταμείο θα έχει περισσότερα έσοδα.
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.