Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Σφοδρή κόντρα δύο εκδοτών (και όχι μόνο) πίσω από μια νέα έκδοση

Η ESPRESSO, ο FREDDO και ο πόλεμος των μεγαλοπαραγόντων 
Η Espresso επιτίθεται στις «απομιμήσεις» που την απειλούν από αυτήν την εβδομάδα. Σε πρωτοσέλιδο χτύπημά της θυμίζει ότι για «16 χρόνια πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις» και «συστήνει προσοχή στις απομιμήσεις»! Ο λόγος; Κυκλοφορεί καθημερινά ο Freddo των εκδόσεων Κουρτάκη που δοκίμασε την τύχη του ως εβδομαδιαίος αρχικά και τώρα γίνεται αυτό που όλοι περίμεναν: ημερήσιος. Βέβαια ο ανταγωνισμός των δύο εφημερίδων με τις ονομασίες καφέ είναι η κορυφή του παγόβουνο μιας σφοδρής αντιπαράθεσης που επεκτείνεται πολύ πέρα από τους δύο τίτλους. Γιατί πίσω από την κόντρα των δύο (γκόσιπ) εκδόσεων υπάρχει ο πόλεμος που μαίνεται ανάμεσα σε αντίστοιχους εκδότες: τον Φιλιππάκη και τον Κουρτάκη.

Και ακόμα πιο πίσω βρίσκεται – χωρίς να κρύβεται – η ανελέητη αντιπαράθεση στα όρια του μίσους ανάμεσα σε δύο επιχειρηματίες και αθλητικούς παράγοντες που φέρονται (απλώς φέρονται;) να είναι υποστηρικτές (απλώς υποστηρικτές;) των δυο «μαγαζιών» του Τύπου: του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Οι δύο άλλες εφημερίδες των ίδιων εκδοτικών επιχειρήσεων, οι πολιτικές, έχουν επιδοθεί κατά καιρούς σε δηκτικά σχόλια έως και σε πολύ σκληρές επιθέσεις εναντίων των δύο επιχειρηματιών: η Δημοκρατία του Φιλιππάκη κατά του Μαρινάκη και τα Παραπολιτικά του Κουρτάκη κατά Μελισσανίδη.
Τώρα οι δυο εκδότες βρίσκονται αντιμέτωποι σε ημερήσια βάση στον χώρο των γκόσιπ εκδόσεων. Έναν χώρο στον οποίο «έπαιζε» μόνη η Espresso, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Και όπου για ένα μικρό διάστημα της 16ετούς ζωής της είχε αντίπαλο την Traffic του Γιώργου Τράγκα, αλλά η μάχη ήταν άνιση και η Espresso (που έχει αλλάξει τέσσερις φορές εκδοτικά χέρια) έμεινε μόνη και απόλυτη κυρίαρχη.
Αυτό μέχρι σήμερα που αποκτά καθημερινό αντίπαλο. Περιμένουμε τις κυκλοφοριακές τους επιδόσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Εδώ θα είμαστε για να τα ξαναπούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.