ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Mega: αδιέξοδο μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA Νίκου Πεφάνη με τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού οι οποίοι αρνούνται τις νέες μειώσεις στις αποδοχές τους κατά 10%, 15% και 20%, ανάλογα με το ύψος του μισθού, που ανακοίνωσε η διοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο N. Πεφάνης έκανε λόγο για τρύπα 30 εκατ. ευρώ που έχει ο τηλεοπτικός σταθμός της Μεσογείων, η οποία πρέπει να καλυφθεί δικαιολογώντας έτσι την ανάγκη περαιτέρω περικοπών. Όπως είπε, τα 15 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει αποφασιστεί και θα πραγματοποιηθεί σύντομα, από τις μειώσεις αμοιβών υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν άλλα 2,5 εκατ. ευρώ ενώ αναζητούνται  άλλα 12,5 εκατ. ευρώ για να υπάρξει ισορροπία.
Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους επέμειναν στην απόφαση τους να μη γίνουν αποδεκτές..
οι νέες μειώσεις. Δεν αποφάσισαν όμως νέες κινητοποιήσεις, αφήνοντας περιθώριο στον διευθύνοντα σύμβουλο να ενημερώσει αύριο σχετικά τους μετόχους του καναλιού.
Αμέσως μετά ο N. Πεφάνης θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις όποιες εξελίξεις, οι οποίοι ανάλογα με τα νέα δεδομένα θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.


 Σωτήρης Μανιάτης (efsyn)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.