ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ πουλάει τα τελευταία ομόλογά του!

Παράταση ζωής και ρευστότητας για ενάμιση μόλις μήνα είναι η πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, 
που ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη αποφάσισε να πουλήσει τα δύο τελευταία κερδοφόρα ομόλογα του Ταμείου. Το εκτιμώμενο ποσόν που θα εισπραχθεί είναι της τάξεως των 2.100.000 ευρώ, χρήματα που φθάνουν για ένα με ενάμιση μήνα ζωής του Ταμείου. Στη συνέχεια δεν θα έχει καμία περιουσία και, όπως είναι λογικό, οι πελάτες στους οποίους χρωστάει πολλά χρήματα θα μπορούν να ζητήσουν μέχρι και την πτώχευσή του!
Στη θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ ορίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση στις 13 Οκτωβρίου, τα μέλη του ΔΣ Ε. Τάτσης, Τ. Παπαϊωάννου, Ν. Καρούτζος, Α. Σταθάτου, Π. Νεστορίδης και Σ. Καταϊφτσής ψήφισαν την πώληση των ομολόγων, με την παραδοχή πως τα λεφτά θα φθάσουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τη σφοδρή τους αντίδραση εξέφρασαν οι Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλης και Κ. Ντελέζος, που χαρακτηρίστηκαν… «προδότες» του Ταμείου! Μόλις πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ε. Τάτσης είχε απειλήσει με παραίτηση του προεδρείου και εκλογές αν δεν γινόταν δεκτή η πρόταση της πώλησης. Αντί όμως για παραίτηση, την περασμένη εβδομάδα το Ταμείο, χωρίς καμία ενημέρωση, δεν πλήρωσε τους μισθούς σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό, με το επιχείρημα πως δεν διαθέτει τα 200.000 ευρώ που χρειάζονταν. Και στο προσωπικό δόθηκε το 50% του μισθού. Η εξέλιξη της ρευστοποίησης των δύο τελευταίων ομολόγων είναι πολύ σοβαρή, με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ να μην έχουν παρέμβει ακόμη.
Θα γίνει, πάντως, και μια νέα προσπάθεια να συγκληθεί γενική συνέλευση στον ΕΔΟΕΑΠ. Μετά τη μη επίτευξη απαρτίας τον περασμένο Ιούνιο, συγκαλούνται διαδοχικά επαναληπτικές συνελεύσεις στις 25 Σεπτεμβρίου, στις 6 Οκτωβρίου και στις 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Οlympic Royal».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.