Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Προβληματισμός πρωϊνάδικου Η προκάλπικη διακήρυξη του απερχόμενου Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ

*Σχόλια της Συντονιστικής Γραμματείας του :ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ.
ΟΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Ποιο  τίποτα …από το τίποτα.
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ  ή και δύο νερά –αναλόγως .
Ξανά και ξανά η αφήγηση του "έπους"  του Προεδρείου, προκειμένου  να εμπεδώσουμε το «success-story» περί της Κλαδικής σωτηρίας, με την επίκληση και τη βούλα του τέως πρωθυπουργού :Α.ΣΑΜΑΡΑ… όπως μας διαβεβαιώνει το Προεδρείο.
Όλα έχουν διευθετηθεί : από το συρφετό της παρέας και της νοοτροπίας του βύσματος των κολλητών, που ποικιλοτρόπως "εξαργύρωσαν" την εκλογή τους –εξυπηρετώντας ιδιοτέλειες στα "ταμεία" της εξουσίας , όπως η πρόσφατη επαγγελματική αποκατάσταση «συνδικαλιστών», ως δεδομένοι & υπάκουοι.
Ευτελιστικές εκπροσωπήσεις έναντι δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας , που κτίστηκαν πάνω στα ψέματα, την εξαπάτηση και τις πελατειακές σχέσεις. Με μεθόδους σταυρωμένων ψηφοδελτίων της παράταξης του Προεδρείου, που διακινούν οι διάφοροι Γκόρτζοι… 
Νοσηρή πραγματικότητα : στυγνός και αποκρουστικός μηχανισμός με ρητορική καχεξία –τυφλοσούρτη και νοοτροπία «διορισμένων» , αδιαλείπτως παράγει και στοιβάζει απόβλητα.
Επιφανειακά επικαλύμματα μιας συνδικαλιστικής εξουσίας που εξυπηρέτησε άλλους ή ήταν αλλού  και με αγοραίες υποσχέσεις ψαρεύει (ψήφους & σιωπές) σε θολά νερά και ποτάμια.
Αναντικατάστατη-ως το πρόσωπο του «ηγεμόνα» :οι λοιποί  είναι δεδομένα  "αναλώσιμοι" , διεκδικεί να είναι και πάλι στα πράγματα για να διεκπεραιώσει τις «μισοτελειωμένες δουλειές » , που άφησε στο Κλάδο -μερικά σοβαντίσματα..
Στέλνοντας σ’ όλους εμάς το βαρύ λογαριασμό της ….  Εργολαβίας.
Ωστόσο: Η σκρόφα   πραγματικότητα δεν λέει να συμμορφωθεί με τις περιγραφές τους.
Οι συντάξεις πείνας –πατεράδων & παππούδων –αδυνατούν να συντηρήσουν τις εξαθλιωμένες στρατιές των ανέργων συναδέλφων μας.
Δύο στους πέντε εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία στο απόγειο : και ας τολμήσει οποιοσδήποτε συνάδελφος να διαμαρτυρηθεί μέσα σ’ αυτή τη κρεατομηχανή της παραγωγής .
Απορίας άξιον :  που νομίζουν ότι απευθύνονται ;
Ο ΑΦΡΟΣ & ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ
Όταν τα καθιζήματα βαφτίζονται αφρός και τα κατακάθια , τουτέστιν , παριστάνουν το καϊμάκι.
Ενδεχομένως απευθύνονται :
Σε ανθρώπους παρατημένους και "ηττημένους"- κάτι   σαν κυβάκια ζάχαρη μέσα σε μία τεράστια κούπα από τσιμέντο;
Σε υπνωτισμένους τηλεθεατές πρωϊνάδικου, που ναυαγούν στους καναπέδες –ανυπεράσπιστοι ;
Λες και χιλιάδες συνάδελφοι/σες , έπαθαν ξαφνικά ομαδική παράκρουση και έκαναν τις ανάγκες τους σημαία και τη χάρισαν στον Νταλάρα: δηλ σε «επαγγελματίες» συνδικαλιστές , που με εκπλήσσουσα  προσαρμοστικότητα μεταλλαγμένων που :όλα τα χωνεύουν & όλα τα αλέθουν ,εξαγοράζοντας – προεκλογικά όλες τις ιδιοτέλειες των «πελατών» τους .

Πως είναι δυνατόν :το "θύμα" να το εκπροσωπήσει ο
Θύτης ; ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ του ΠΡΟΕΔΡEIOY βρίσκονται σε αφθονία.
Υποψήφιοι: Μεγαλοδιευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων ΜΜΕ ακόμα και ο απερχόμενος (με καταγγελία σύμβασης) τομεάρχης εσόδων …. Του ΕΔΟΕΑΠ κ.λ.π.
Διευθυντικά στελέχη που το προηγμένο διάστημα επέβαλλαν :Μειώσεις αποδοχών, απόλυσαν δεκάδες συναδέλφους μας και τους έσυραν στα διοικητικά δικαστήρια. Σε  πλείστες των περιπτώσεων κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης υπέρ των εργοδοτών κ.λ.π.
"Συνδικαλιστές" –εκπρόσωποι εργαζομένων  που αποδεδειγμένα ήταν απεργοσπάστες και από τους πρώτους , που υπέγραφαν τις "ατομικές συμβάσεις" δίνοντας το… "καλό παράδειγμα"!!
Είναι ο  συρφετός και η κατάντια ενός κομπογιαννίτικου μηχανισμού επιζητά που να είναι στα μέσα και στα έξω-caste blanche –πολλαπλών χρήσεων.
Τα πρόσωπα (εκτός του ηγεμόνα)θα αλλάζουν η θα ανανεώνονται η λειτουργία θα παραμένει: η δουλειά να γίνεται…
Μεσούσης  της εκλογικής διαδικασίας :
Καταβάλλονται εξπρές :επιδόματα & βοηθήματα σε συναδέλφους/σες .Ο ήχος του "χρυσίου" που στάζει στα κάτω δωμάτια της παράγκας και στα κάτω δηλητήρια των σκέψεων,μέσα στη διάπλατη ευρυχωρία της ψηφοδόχου. «ανοίξαμε ….και σας περιμένουμε!!»

Αρκετές είναι οι αναφορές & οι καταγγελίες συναδέλφων ότι : 
η ΝΟΜΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ της ΕΝΩΣΗΣ έχει μετατραπεί σε «κομματάρχη» της παράταξης Προεδρείου  αναζητώντας υποστηρικτές.
Οι μισθοδοτούμενοι  "χατζήδες"(προσκυνητές των ιερών τόπων) του συστήματος … τουλάχιστον ας τηρήσουν έστω τα προσχήματα.
Κατά τα λοιπά :Συνάδελφοι/σες ψηλά το κεφάλι και όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι σε δυσκολότερες εποχές & περιστάσεις: ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ…
*Ας αφήσουμε τους θλιβερούς Γκόρτζους του «παρακράτους» να μοιράζουν …σταυρωμένα ψηφοδέλτια των εντολοδόχων τους… επαιτώντας για το φιλοδώρημα τους… 

«Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΟΜΙΑ»
ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ
Των ΜΜΕ
Η  σιωπηλή & «βλοσυρή» παρουσία του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ ξαφνιάζει;
Συνάδελφοι/σες

Νέα εμπλουτισμένα στοιχεία έρχονται στο φως .
της δημοσιότητας: Που αφορούν επιχειρήσεις ΜΜΕ, που έχουν παρακρατήσει ασφαλιστικές εισφορές από τους εργαζομένους και δεν έχουν παράνομα αποδοθεί  στα Ασφαλιστικά Ταμεία :ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ.
Το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ΕΠΗΕΑ :Ακόμη και στο επίπεδο της  παρακράτησης από τους εργοδότες και μη απόδοσης στην ΕΝΩΣΗ της συνδικαλιστικής εισφοράς των μελών , που ένα μεγάλο μέρος τους παραμένει ανείσπρακτο(βλ. Έκθεση  Εξελεγκτικής Επιτροπής)και η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ δεν έχει ασκήσει- μέσω και της πολυδιαφημιζόμενης νομικής υπηρεσίας – καταχρηστικά κανένα ένδικο μέσο είσπραξης .
Ο Πρόεδρος  της ΕΠΗΕΑ και ως μέλος του Δ.Σ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ(με απόφαση της παράταξης του), προφανώς πρέπει να είναι ενήμερος για τις "λίστες " των συγκεκριμένων επιχειρηματιών των ΜΜΕ.
Όπως ότι: Από το 2007-που το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ έχοντας την πλειοψηφία -"διορίζει" εκπροσώπους  μας στο Δ.Σ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ – εκτός των άλλων υπάρχει μία μαύρη τρύπα στο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, που προέρχεται και αφορά ανείσπρακτα έσοδα ,από τις διαδοχικές συντάξεις που δεν είχαν διεκδικηθεί…
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΚΑ οφείλει στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ περίπου 99 εκατομμύρια ευρώ και ο ΟΑΕΕ,ΝΑΤ , ΤΑΠ-ΟΤΕ κ.α οφειλές που ανέρχονται περίπου στα 2,75 εκατομμύρια ευρώ.

Για τη ταμπακιέρα   θα μιλήσει κανείς  στους συναδέλφους ;
Η "σιωπηρή & βλοσυρή …παρουσία του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ ξαφνιάζει;

2 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ: Τετάρτη & Πέμπτη ψηφίζουμε.
Ας κοιτάξει  ο κάθε συνάδελφος /σα το "κακοποιημένο" πρόσωπο του, στο καθρέπτη των επιλογών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και ας επιλέξει: με  ποια πλευρά   θα συνταχθεί.
Ανατροπή –delivery(διανομή κατ’ οίκον) δεν υφίσταται τα πάντα κατακτώνται με αγώνες ακόμα και η αξιοπρέπεια –και μόνο για όσους την αξίζουν… 

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


στηνΕΠΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.