Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Οι Αγορές σκίζουν τα μνημόνια…»

Ενδεικτικός και διθυραμβικός ο τίτλος  της απογευματινής Εφημερίδας, του ΔΟΛ  ΄΄Ψ΄΄, αναλόγως και των άλλων έντυπων δελτίων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων της συστημικής  προπαγάνδας.
Η αυτορρύθμιση των αγορών…
Χαρές ευαγγέλια, για εγχώριους και διεθνείς δουλέμπορους – καλές δουλειές χαμηλού κόστους με: ανασφάλιστους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και στρατιές εξαθλιωμένων ανέργων ως εφεδρεία και αντίβαρο για το μεροκάματο του τρόμου των 200 ευρώ και στα όρια της επιβίωσης.
Σπονδές από το εγχώριο κατεστημένο, αλλά και από τους διεθνείς τοκογλύφους που τους δίνεται συγκυριακά, άλλη μία προνομιακή ευκαιρία κερδοσκοπίας.
Ποια ομολογιακή «επένδυση» με βάθος 5ετίας κι με την εγγύηση του αγγλικού δικαίου, διασφαλίζει σήμερα απόδοση επιτοκίου που αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 5%;
Επίπεδο υψηλότερο, και από αυτό με το οποίο δανείζονταν στα 5ετή ομόλογα άλλες χώρες του νότου όπως η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες χώρες.
Έξοδος στις αγορές, σκηνοθετημένη και περιοριστικά ελεγχόμενη με ανάδοχους τους τοκογλύφους της παγκόσμιας αγοράς:
·       Bank of America
·       Deutsche Bank
·       Goldman Sachs
κπλ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, ανέλαβαν από το εγχώριο κατεστημένο αρκετές κερδοφόρες εργολαβίες στη χώρα μας.
Η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος που χρηματοδοτήθηκε από την βίαιη λεηλασία – κλοπή των παραγόμενων αξιών, στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλειας, πρόνοιας, περίθαλψης και υγείας.
Στην απομείωση  μισθών και ευέλικτων μορφών υποαπασχολισιμότητας, στις μειώσεις των συντάξεων, στην υπερτιμολόγηση κοινωνικών αγαθών κ.λ.π., προσδίδουν σήμερα τις κεφαλαιακές εγγυήσεις και προσβάσεις στην επιθετική ανάπτυξη των αγορών που στηρίζεται στην εξαθλίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Πρωτογενές πλεόνασμα…. το μέρισμα κάλπης»
Το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα δεν καλύπτει στην πραγματική απεικόνιση των αναγκών της οικονομίας τους, ούτε τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες του συστήματος, μέρος του οποίου διατέθηκε κατά προτεραιότητα ως «μέρισμα κάλπης», στους πιο απόκληρους της κοινωνίας: ένστολους πραιτοριανούς του συστήματος.
Δανεικό ακριβοπληρωμένο χρήμα, για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική φιέστα της μνημονιακής κυβέρνησης, αυξάνοντας το ήδη βεβαρημένο εξωτερικό χρέος -  αντικειμενικά μη βιώσιμο, που αγγίζει τα 330 δις ευρώ και αντιπροσωπεύει το 175% του ΑΕΠ.
Γεγονός που αποδυναμώνει την ανάγκη της άμεσης αναδιάρθρωσης του

Οι τοκογλυφικές αγορές του χρηματιστηριακού τζόγου αλλά και οι φίλοι της συγκυβέρνησης, Γερμανίδας Καγκελαρίου έχουν κάθε λόγο να διαφημίζουν στην πασαρέλα της προσφοράς -  ζήτησης το επιτυχημένο «πειραματόζωο» ως μοντέλο, που παράγει και διασφαλίζει κέρδη και υπεραξίες για τα παράσιτα της τάξης που εκπροσωπούν.
Είναι η προσπάθεια εμπέδωσης του δόγματος της πιο βάρβαρης εξουσιαστικής συστημικής κυριαρχίας.
Τι σύστημα αυτό δεν εξωραΐζεται με διαχειριστικές αυταπάτες, όταν το διακύβευμα της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η επιβίωση – ανατρέπεται.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν στους δρόμους της Αστυνομοκρατούμενης Αθήνας, εκεί που θα κριθεί η έκβαση του αγώνα μας την εκπρόσωπο του – Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της ενημέρωσης να συμμετέχουν μαζικά  στο  συλλαλητήριο  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6μμ, ενάντια στο μερκελισμό και τα δεινά του, που η ξεπουλημένη κυβέρνηση και οι συνεταίροι της θέλουν να μας επιβάλλουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.