Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αποπνιχτικό «άρωμα»… έκτακτων στρατοδικείων στην απόπειρα φίμωσης της συναδέλφισσάς μας δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου!

www.asyntaxtostypos.org 
αναδημοσίευσηΦεβρουαρίου 12, 2014 
Αποπνιχτικό «άρωμα»… έκτακτων στρατοδικείων αναδύει η επιχειρούμενη φίμωση της συναδέλφισσας δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου και μέσω αυτής και της ελευθερίας της έκφρασης και της ουσίας της ελεύθερης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
 Ποιο ήταν το… «έγκλημα» της συναδέλφισσας μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και μέλους της ΕΣΗΕΑ; Δημοσίευσε στο  http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/ ένα ρεπορτάζ για τη «φύλαξη στόχων» στη χώρα με αναφορά σε ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ σε ΦΕΚ έγγραφο. Αυτό το ΔΗΜΟΣΙΟ έγγραφο, «βαφτίστηκε» διαβαθμισμένο στρατιωτικό έγγραφο(!) και απαιτήθηκε η… απόσυρσή του από το ρεπορτάζ!  Σε διαφορετική περίπτωση;…
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η υπόθεση, ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας αντέδρασε άμεσα και εκδηλώθηκε η αμέριστη αλληλεγγύη στο πρόσωπο της Πόπης Χριστοδουλίδου και στο δικαίωμα στην ελεύθερη/ακηδεμόνευτη δημοσιογραφική λειτουργία.
Ήδη έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ ενώ και η ίδια η δημοσιογράφος έχει δημοσιοποιήσει κείμενό της όπου ξεκαθαρίζει ότι «δεν φοβάται κανέναν».
Η συμπαράστασή μας στο πρόσωπό της και η απόκρουση κάθε κρατικής απόπειρας λογοκρισίας/παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο, θεωρείται αυτονόητη. Η επιχειρούμενη φίμωση «ενοχλητικών» για την εξουσία blogs και ιστοσελίδων, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.