Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Απεργίες σε 3 εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και στην Εβδόμη της Καβάλας

Πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας και απολύσεις
Tην κήρυξη απεργιών σε τρείς εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και μία της Καβάλας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ -κυρίως λόγω πολύμηνων καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας. Συγκεκριμένα:
- Στον Αγγελιοφόρο 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, γιατί η εργοδοσία Μπακατσέλου (και των συνεταίρων του Ψυχάρη και Μπόμπολα) αθέτησαν τη συμφωνία που υπέγραψαν για ατομικές συμβάσεις με -25%, καθυστερώντας την καταβολή της μισθοδοσίας. Ενώ έχει δεσμευτεί αυτή να γίνεται κανονικά με τη λήξη του μήνα,… οι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν του Δεκεμβρίου! Επιπλέον δε, ελάχιστα έχει καταβάλει από το ποσό των οφειλόμενων δυο μηνών, που δεσμεύτηκε να καταβάλει τμηματικά κάθε μήνα. Ο πρόεδρος..
είπε ότι οι επαφές με τον Μπακατσέλο δεν οδηγούν πουθενά. Τις καθυστερήσεις τις αποδίδει στην καθυστέρηση ενός δανείου, το οποίο αν δεν το πάει, όπως είπε, τότε… πάρτε εσείς την εφημερίδα. Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν ομόφωνη.- Στην Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά αποφασίστηκε απεργία ομόφωνα, αλλά η πλειοψηφία αποφάσισε για απεργία την άλλη Παρσκευή αν δεν έχει καταβάλει η εργοδοσία το υπόλοιπο 70% της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου και με τον Ασύνταχτο να ζητάει την πραγματοποίηση απεργίας αυτήν την Κυριακή, αφού οι καθυστερήσεις στην καταβολή των κυριακάτικων είναι πολύ μεγαλύτερες. Η ενημέρωση από την εργοδοσία ήταν ότι την Παρασκευή θα καταβληθεί το 20% με προσπάθειες για κάτι παραπάνω. Ο μήνας Φεβρουάριος θα είναι ζόρικος, είπε ο γενικός διευιθυντής Μάτσικας, αναμένοντας η επιχείρηση το υπόλοιπου του προγράμμματος χρηματοδότησης και του δανείου που έχει ζητηθεί.
- Στην Μέτροσπορτ τα πράγματα είναι τραγικά, με τον εκδότη Αδρώνη να κομπάζει για τις πολύμηνες καθυστερήσεις (συνολικά 10) προς τους εργαζόμενους και να αψηφά τις προειδοποιήσεις της Ένωσης. Πέρυσι έβγαλε και απεργοσπαστικό φύλλο, με ευθύνη και… κάποιων που έγραψαν ανυπόγραφα εκτός εφημερίδας. Μόνο που φέτος δεν θα είναι ίδια τα πράγματα. Ομόφωνα αποφασίστηκε η κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, αρχής γενομένης την Τρίτη και Τετάρτη, ενώ στο ραδιόφωνο την Πέμπτη και Παρασκευή, ώστε να καμφθεί η όποια προσπάθειά του να βγάλει απεργοσπαστικά φύλλα. Επιπλέον θα οργανωθεί έτσι η απεργία ώστε να αποτραπεί κάθε ξεστράτησμα… συναδέλφων. Οι πληροφορίες για το ρόλο που παίζουν γνωστά διευθυντικά στελέχη είναι υπόψη του διοικητικού και σύντομα θα πάρει το δρόμο άλλων διευθυντών για τα πειθαρχικά.
- Στην Εβδόμη Καβάλας αυτός ο εκδότης Χλώρος έχει τραβήξει τα κουμπούρια εδώ και καιρό, απολύοντας 10 εργαζόμενους και αψηφώντας τους πάντες. Ομόφωνα αποφασίστηκε η κήρυξη απεργίας διαρκείας, αλλά και κινητοποίηση της Ένωσης, μεταβαίνοντας το διοικητικό στην Καβάλα και προχωρώντας σε περαιτέρω δημοσιοποίηση.
- Ασύνταχτος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.