Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα παράταση στην αγωνία των εργαζομένων του ALTER

Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα, το αίτημα που είχε καταθέσει ο δικαστικός διαμεσολαβητής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του ALTER στο άρθρο 99, Γ.Καταγής, για παράταση ενός ακόμη μήνα στις «ανύπαρκτες» διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.
Δυστυχώς, ο δικαστής που βρισκόταν στην έδρα εκείνη την στιγμή, αν και είχε το ελεύθερο από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων να δικάσει επείγουσες υποθέσεις (λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών), δεν δέχτηκε τον χαρακτηρισμό του επείγοντος για την συγκεκριμένη υπόθεση και ανέβαλλε την δίκη για τις 10 Οκτωβρίου. Έκρινε δηλαδή, ότι οι οικογένειες των 700 εργαζομένων του καναλιού, που μόνο αυτές ξέρουν πως επιβιώνουν όλο αυτό το διάστημα, μπορούν να περιμένουν άλλες 20 μέρες, την στιγμή που τα επιδόματα επίσχεσης πολλών έχουν ήδη τελειώσει και άλλων τελειώνουν τον Οκτώβριο.
Μια υπόθεση κοροϊδία, τόσο από την πλευρά της διοίκησης του σταθμού, όσο και από την δικαιοσύνη, η οποία επιτρέπει να παραμένει ανοιχτή η διαδικασία για την υπαγωγή στο άρθρο 99 εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όταν ο νόμος ορίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 3 μήνες. Μια ημέρα πριν την δίκη, ο κ.Καταγής είχε αποστείλει επιστολή στην νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ κ.Σαλαβράκου, ενημερώνοντας την πως στην διάρκεια της δίκης θα παρουσίαζε και το περίφημο σχέδιο «εξυγίανσης» του καναλιού, καθώς και το τι πρόκειται να γίνει με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ωστόσο , μετά την αναβολή της δίκης, ο ίδιος υποστήριξε ότι το σχέδιο δεν το πήρε από την διοίκηση της εταιρείας επειδή δεν έγινε η δίκη, ενώ ο πρόεδρος του δ.σ του ALTER κ.Γκότσης, αγνοούσε την ύπαρξη οποιουδήποτε σχεδίου και την ύπαρξη «μεσσία» θεσμικού επενδυτή.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, μάταια προσπαθούσαν να ρωτήσουν τους Γκότση και Καταγή για το τι μέλλει γενέσθαι. Έξω από τα δικαστήρια, από το πρωί υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λες και οι εργαζόμενοι έδωσαν αφορμή για επεισόδια. Στις 10 Οκτωβρίου πάντως, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να απαιτήσουν από το δικαστήριο να μην δώσει άλλη παράταση στο κανάλι και ο σταθμός είτε να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του με τους εργαζόμενους για να ενταχθεί στο άρθρο 99, είτε να πτωχεύσει, για να απελευθερωθούν από την ομηρία τα περίπου 700 άτομα που μέχρι πέρυσι δούλευαν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.