Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουμε ποιοτικές φθηνές συγκοινωνίες.

Αναδημοσίευση από ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ
Εσύ πήρες αύξηση μισθού 40%; Αν όχι, γιατί να πληρώσεις 40% αυξημένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (κι άλλες τόσες αυξήσεις που έχουν γίνει μήνες τώρα);
Πανηγυρικά απορρίφθηκε (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο) στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ η πρόταση του ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ να καταγγείλει η ΕΣΠΗΤ την αύξηση του εισιτηρίου που επέβαλε η κυβέρνηση του Μνημονίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Για το νέο χαράτσι λοιπόν που πληρώνουν χιλιάδες συνάδελφοι πηγαινοερχόμενοι στις δουλειές τους, το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ δεν είναι σε θέση να πει κουβέντα. Και δεν θα είναι σε θέση να πει τίποτε ούτε για την επόμενη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ούτε για την επόμενη αύξηση στην ύδρευση, ούτε… ούτε…
Η συζήτηση, αν και κράτησε μόνο 15 λεπτά, είχε «ενδιαφέρον». Άλλος ψιθύριζε κάτι για πολιτική σκοπιμότητα. Άλλος ψέλλιζε ότι «και επί υπουργών Νέας Δημοκρατίας έγιναν αυξήσεις στο εισιτήριο». Άλλος ότι ως ΕΣΠΗΤ έχουμε βγάλει στο παρελθόν ανακοινώσεις για την ακρίβεια, κι αυτό είναι αρκετό.
Επί του πρακτέου, η πρόταση του ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ήταν πάντως σαφής:
Το νέο χαράτσι αφορά χιλιάδες συναδέλφους (και βεβαίως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους). Πρέπει να καταγγείλουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό επί των Συγκοινωνιών που για άλλη μια φορά βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη του εργαζόμενου. Πρέπει να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας δημόσιες – ποιοτικές – φθηνές συγκοινωνίες. Πρέπει να ζητήσουμε να μην πληρώνουν εισιτήριο οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Πρέπει να απαιτήσουμε δωρεάν μετακίνηση τις πρωινές ώρες που πηγαίνουμε στη δουλειά μας και τις απογευματινές ώρες που γυρνάμε σπίτια μας.
Εις ώτα μη ακουόντων, βεβαίως, που ξεπληρώνουν ως φαίνεται υποχρεώσεις. Μερικοί στην ΕΣΠΗΤ νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν ατιμώρητα να παίζουν το ρόλο εκπροσώπου της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που ματώνει καθημερινά τους εργαζόμενους για να πλουτίζουν κι άλλο οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζοτοκογλύφοι και αεριτζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.