Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΚΕΔ: Απόφαση χαστούκι- στην Κυβέρνηση και στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την άμεση ανάκληση  της υπουργικής απόφασης με την οποία επιχειρείται από την κυβέρνηση η διοικητική άλωση και πλήρης χειραγώγηση του ΑΜΠΕ ΑΕ, αποφάσισε σήμερα η συνέλευση των εργαζομένων στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ταυτόχρονα ζητείται συνάντηση με τον υφυπουργό και κυβερνητικό  εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου προκειμένου συζητηθούν όλα τα εργασιακά και λειτουργικά θέματα του ΑΠΕ
Ζητείται επίσης έξοδος του ΑΠΕ από το καθεστώς ΔΕΚΟ, διότι συνέχιση της παραμονής του στο καθεστώς αυτό, αλλοιώνει τον δημοσιογραφικό  χαρακτήρα του ως ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων, θέτοντας περιορισμούς στη δημοσιογραφική λειτουργία των εργαζομένων.
Όπως αποκάλυψε η ΚΕΔ , με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετόχου του πρακτορείου αποφασίσθηκε η αύξηση σε εννέα από 7 που είναι σήμερα, των μελών του ΔΣ με την προσθήκη δύο ακόμη προσώπων επιλογής της  Κυβέρνησης, ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο.
Η απόφαση των εργαζομένων ισοδυναμεί με χαστούκι στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που εκπροσωπήθηκε στη διάσκεψη  από την Πρόεδρο Μ Αντωνιάδου και την αντιπρόεδρο Α Αγάτσα. που επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα του κυβερνητικού ελέγχου!..
16/02/2022
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.