Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΕΔΟΕΑΠ: Λήγει τη Δευτέρα η προεγγραφή για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητές/οί ασφαλισμένες/οι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία επιλογής ψηφοφορίας με ηλεκτρονικό τρόπο στις επικείμενες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ (19 έως 24 Νοεμβρίου 2021) λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 18/10/2021.
Για αυτό και όσοι επιθυμείτε να ψηφίσετε ηλεκτρονικά θα πρέπει να φροντίσετε να υποβάλετε δήλωση προτίμησης  ηλεκτρονικής ψήφου στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα.
Ιδιαίτερα οι  ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ που κατοικούν στην περιφέρεια ή στο εξωτερικό και δεν μπορούν ή θα δυσκολευτούν να προγραμματίσουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξάγεται η διά ζώσης ψηφοφορία, ας μην αμελήσουν να κάνουν προεγγραφή για ηλεκτρονική ψήφο.
Οι εκλογές είναι η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία και δεν πρέπει να αδιαφορήσει κανείς μας.
Η διαδικασία είναι απλή. Αρκεί να γνωρίζει ο ασφαλισμένος τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του για την ταυτοποίηση. Μόλις μπει στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που υπάρχει στον ιστότοπο του ΕΔΟΕΑΠ,  δηλώνει και επιβεβαιώνει (ή διορθώνει αν είναι εσφαλμένο) το email του και επιλέγει την υποβολή του αιτήματος. Εφόσον έχει γίνει η υποβολή, θα λάβει στο email του επιβεβαίωση της δήλωσης προτίμησης για ηλεκτρονική ψήφο. Την ημερομηνία της έναρξης της ψηφοφορίας (19/11/2021) θα λάβει στο email του ένα μοναδικό σύνδεσμο που θα τον οδηγήσει στην ψηφιακή κάλπη.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, της οποίας το αδιάβλητο διασφαλίζεται με μεθόδους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ που έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία του Δημοσίου ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Έρευνας και Τεχνολογίας), το οποίο έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς δεκάδες ψηφοφορίες με ψηφιακή κάλπη. Το αδιάβλητο της πλατφόρμας ΖΕΥΣ έχει επικυρωθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δυνατότητα να επιλέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, αρκεί να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Η δήλωση προτίμησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική ψηφοφορία γίνεται αρκετά νωρίτερα από τις ημερομηνίες των εκλογών, ώστε εκείνοι που θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά να εξαιρεθούν από τη διά ζώσης ψηφοφορία και να καταρτιστεί το τμήμα εκείνο του εκλογικού καταλόγου που θα περιλαμβάνει μόνον αυτούς που θα ψηφίσουν με φυσική παρουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.