Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Νέα 24ωρη απεργία σήμερα.- Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των εργαζομένων.

makedonia-aplhrwtoiΜε νέα απεργιακή κινητοποίηση στο  συγκρότημα της εφημερίδας «Μακεδονία» απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, στη συνεχιζόμενη πρακτική της εργοδοσίας να καθυστερεί 10 και πλέον μήνες την καταβολή της μισθοδοσίας τους. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο για τους 75 εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, στους οποίους η διοίκηση της εφημερίδας (ιδιοκτησία Τζον Ρήγα, με εκπρόσωπο την Βίκυ Σουλοπούλου και σύμβουλο τον Χασδάϊ Καπόν)  καταβάλει κάθε βδομάδα ένα μικρό ποσό της μηνιαίας  μισθοδοσίας. Μάλιστα, την προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν τον μήνα Δεκέμβριο του 2015!
Γι αυτό το τελευταίο διάστημα οι τρείς Ενώσεις Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικκού, πραγματοποιούν στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε βδομάδα. Αν και πληθαίνουν οι φωνές για δυναμικότερες δράσεις κατά της εργοδοσίας της «Μακεδονίας», η οποία φροντίζει τις υποχρεώσεις της προς όλους εκτός τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι  η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις δεόντως πλουσιοπάροχα, με την προηγούμενη να την χρηματοδοτεί με 10 εκατομμύρια και την παρούσα… θεατή.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νομικές ενέργειες, με πρώτο σταθμό την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 4 Νοεμβρίου. Σε αντιπερισπασμό η διοίκηση έχει κοινοποιήσει προειδοποιητική απόλυση σε δυο δημοσιογράφους οι  οποίοι δεν είχαν υπογράψει  ατομικές συμβάσεις -κάτι που πολλοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει.  Και απλήρωτοι, και απολυμένοι;!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ:
ΕΣΗΕΜΘ – ΕΤΗΠΤΘ – ΕΠΗΕΘ:
Εικοσιτετράωρη απεργία στη ΜΕΕ ΑΕ
Με νέα κινητοποίηση αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στην παρατεινόμενη καθυστέρηση της εργοδοσίας να καταβάλει αμοιβές και δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές άνω των εννέα μηνών.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤΘ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06.00 της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου έως τις 06.00 της Τρίτης 25 Οκτωβρίου  2016, και καλούν την εργοδοσία:
  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.