Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – ΑΥΡΙΟ Μ.ΤΡΙΤΗ:

Έξω από το Υπουργείο Εργασίας 10.00π.μ.
Σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με απεργοσπαστικές διαθέσεις.
* Το καθεστώς Μ. ΓΚΑΝΑ(ΕΠΗΕΑ):
Αποσιωπά καταγγελίες για απεργοσπασία μελών της ΕΠΗΕΑ, κυριότερα σε μεγάλες επιχειρήσεις των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και της έντυπης ενημέρωσης.
Ούτε τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ δεν ενημέρωσε ο Πρόεδρος για την αυριανή συνάντηση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Έκτακτη Απεργιακή Ενημέρωση
Από τη Συντονιστική Γραμματεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ & ΠΟΕΠΤΥΜ.
Συνάδελφοι/σες
Αύριο Μ.Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ –τριμερής συνάντηση, μεταξύ του Υπουργού, των συνδικαλιστικών Ενώσεων και των Ενώσεων ιδιοκτητών, με θέμα το αγγελιόσημο.
Προηγούμενα σε δήλωση του ο Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, στο ΑΠΕ –ΜΜΕ ανέφερε ότι «…καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και έχω καλέσει αύριο, τριμερή συνάντηση, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν, να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιοσήμου …».!
Το πρωί στη βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας –Αρμόδιος για την κοινωνική Ασφάλιση Τ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ δήλωσε:
«…το αγγελιόσημο θα πρέπει να διατηρηθεί ως εισφορά και όχι ως φόρος που κάποιοι καταβάλουν…».!  
ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ & ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΕΙΣ
Απόσπασμα από το Non paper των Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Πανελλαδικής Εμβέλειας(ΕΙΤΗΣΕΕ),για το αγγελιόσημο και τον ειδικό φόρο.
Ο σημερινός Ειδικός φόρος ύψους 20% θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο το 2015 περίπου 30 εκατ. Ευρώ. Ο προτεινόμενος φόρος θα αποφέρει περισσότερα έσοδα. Ειδικότερα, ο φόρος αυτός επιβάλλεται επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων καθώς και επί των εσόδων από συνδρομητές (pay TV, κ.λ.π).
Το αγγελιόσημο προτείνεται να αντικατασταθεί με έναν φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων για την κοινωνική ασφάλιση, σημαντικά χαμηλότερο, σε όλα τα μέσα. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο μόνος Κλάδος που χρηματοδοτεί το Αγγελιόσημο είναι οι Τηλεοπτικοί σταθμοί Πανελλήνιας Εμβέλειας όπου μόνον το 60% του προσωπικού του ασφαλίζεται σε ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον πόρο αυτό. Οι εφημερίδες και οι λοιπές εκδόσεις έχουν ελάχιστη διαφήμιση και τα έσοδα τους από τις πωλήσεις δεν επιβαρύνονται από το Αγγελιόσημο.   
Επεισοδιακή Συνεδρίαση στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ:
Με διευθυντικά δημοσιογραφικά στελέχη εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που εναγωνίως ζητούσαν … «την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, με το πρόσχημα της ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού…».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : που αιφνιδιαστικά εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στους παρευρισκόμενους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ –ΠΟΕΣΥ ήταν:
Ποιο είναι το νόημα αυτής της συνάντησης ;
Θέλετε  να ακούσετε τα επιχειρήματα της εργοδοσίας;
Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέμειναν για περίπου 20 λεπτά εκφράζοντας το αίτημα δεκάδων εργαζομένων ,συνταξιούχων και ανέργων του Κλάδου για πραγματικό και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ.
Αφού πέταξαν φυλλάδια και φώναξαν συνθήματα (ενάντια και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό) αποχώρησαν από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και η συνεδρίαση με τα διευθυντικά δημοσιογραφικά στελέχη συνεχιστηκέ, χωρίς αναστολή των απεργιακών  κινητοποιήσεων.
Επί του παρόντος και μέχρι τα ξημερώματα της Μ.Τετάρτης, οπότε και μετά την τριμερή συνάντηση θα υπάρχουν εξελίξεις.
Συνάδελφοι/σες
Ο αγώνας μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή.
Συνθηκολόγηση και ήτα η  ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ& ΠΟΕΠΤΥΜ συνεχίζει  ανυποχώρητα τον αγώνα με όλα τα μέσα.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.