Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ & ΧΡΟΝΟΥ

Η ανυπόληπτη διοίκηση της ΕΠΗΕΑ- καρικατούρα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, με κεκτημένη ταχύτητα ρουτίνας, συνυπογράφει ανακοίνωση για την εργασία των συναδέλφων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Σχόλιο της συντονιστικής γραμματείας του :
ΔΙΚΤΥΟΥ αλληλεγγύης & παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ως: «αναλώσιμα της πανδημίας»
Με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εργαζομένων στα ΜΜΕ, να βιώνει την εργασιακή επισφάλεια, σε καθεστώς αναστολής της εργασιακής τους σχέσης ή την εκ’ περιτροπής εργασία, με ακραίες μορφές ευελιξίας ή τηλεργασίας, με ακρωτηριασμένα εργασιακά δικαιώματα.
Στην επίκληση ως πρόσχημα, της έκτακτης ανάγκης και με το επαπειλούμενο πογκρόμ απολύσεων της επόμενης μέρας, οι εργαζόμενοι  χειρίζονται ως αναλώσιμα της πανδημίας, που πρέπει να επιβιώσουν αντί για μισθό – με επιδόματα των 800 ευρώ, για ενάμιση μήνα.
Με πληθώρα καταστρατηγήσεων της εργατικής νομοθεσίας (βλ: μονομερής – από τον εργοδότη μετατροπής συμβάσεων εργασίας, από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, καθυστερήσεις οφειλόμενων αποδοχών –απλήρωτη εργασία, εξαναγκασμό στη λήξη  αδειών άνευ αποδοχών, στη πλημμελή τήρηση των κανόνων υγείας ασφάλειας & προστασίας των εργαζομένων κ.λ.π).
Με πρόσχημα την υγειονομική απειλή, επιβάλλονται τα πιο ακραία αντεργατικά μέτρα και ανατρέπονται και τα υπολείμματα εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Την  ίδια στιγμή, που οι έκτακτες συνθήκες δρομολογούν την  προκλητική απαλλαγή των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, υποχρεώσεων ύψους 21 εκατ.ευρώ,  από την καταβολή της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες.
Με διαφημιστικά έσοδα   για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, από τα 11 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια  «Μένουμε σπίτι», που όφειλαν να παρέχουν δωρεάν, ένεκα των ειδικών υγειονομικών  συνθηκών  της πανδημίας.
Εκκωφαντική σιωπή & απραξία από την διοίκηση της ΕΠΗΕΑ που αλληθωρίζει :
Mπροστά στις αυθαιρεσίες, που τείνουν να γίνουν  ή «κανονικότητα» και της επόμενης μέρας, για χιλιάδες εργαζόμενους/ ανέργους συναδέλφους/σες, που εργάζονται στα «ευαγή ιδρύματα» των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Εκτός εάν πρόκειται για νέες πιστώσεις – που δρομολογούνται, για στήριξη των αναξιοπαθούντων αφεντικών της ενημέρωσης : «για τη δημοκρατία & τη πολυφωνία…» ή τη μπίζνα επιμορφωτικών σεμιναρίων κ.λ.π. δραστηριοτήτων.
ΟΧΙ :δεν θα μας βάλετε στο γύψο, στο όνομα της εξαγγελθείσας «ανάπτυξης» που έρχεται οσονούπω… από το 2021.  
(Ακολουθεί η ανακοίνωση για την εργασία κατά την περίοδο εορτών του Πάσχα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατά τις εορτές και τις αργίες του Πάσχα 2020, οι συνάδελφοι των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών, των τηλεοπτικών σταθμών, των ιστοσελίδων και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα απασχοληθούν ως εξής:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ)
α) Τη Μεγάλη Παρασκευή, 17/4/20, θα κυκλοφορήσουν κανονικά.. οι εφημερίδες.
β) Το Μεγάλο Σάββατο, 18/4/20, θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις του Σαββατοκύριακου.
γ) Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, 19/4/20 και 20/4/20, δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.
δ) Την Τρίτη του Πάσχα, 21/4/20, θα κυκλοφορήσουνοι εκδόσεις της Δευτέρας.
ε) Την Τετάρτη, 22/4/20, θα κυκλοφορήσουν κανονικά οι εφημερίδες.
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και στις ιστοσελίδες κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Δευτέρας του Πάσχα,εφ’ όσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσοι συντάκτες περιλαμβάνονται στις καταστάσεις κατά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Δευτέρας του Πάσχα, θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ για Κυριακές και αργίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών δεν θα εργαστούν τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, 17/4/20, 18/4/20, 19/4/20 και 20/4/20 αντίστοιχα.
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ
Οι τεχνικοί τύπου θα εργαστούν κατά τις παραπάνω αργίες ανάλογα με τις ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων.
Οι Διοικήσεις των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ. ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) εύχονται σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους: Κ Α Λ Η Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.