Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μειώσεις μισθών και απειλές για απολύσεις στην Αυγή

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την πρόταση για νέα οριζόντια μείωση της τάξεως του 15% στους μισθούς
Nέα κρίση στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη φορά στην εφημερίδα Αυγή οι εργαζόμενοι της οποίας απορρίπτουν την πρόταση του ΔΣ για νέα οριζόντια μείωση της τάξεως του 15% στους μισθούς και την απειλή απολύσεων, που τη συνοδεύει. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της Αυγής έχουν υποστεί ήδη το 2014 μείωση κατά 15% του μισθού τους ενώ τα οφειλόμενα από περασμένα έτη αγγίζουν σε πολλούς τους 10 και πλέον μισθούς..
Οι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης καλούν τη Διοίκηση της Αυγής να άρει την αδιάλλακτη στάση της προσερχόμενη στον διάλογο με στόχο την ανάπτυξη της εφημερίδας και ενημερώνουν ότι σε ενδεχόμενες ατομικές κλήσεις στο προσωπικό να υπογράψει τις μειώσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν με τη συλλογική τους ισχύ. Μάλιστα προειδοποιούν ότι σε περίπτωση, που η Διοίκηση προχωρήσει σε απολύσεις λόγω της παραπάνω συλλογικής στάσης, θα απαντήσουν άμεσα και δυναμικά με απεργιακές και πολύμορφες κινητοποιήσεις.
Η εφημερίδα Αυγή είναι «ακέφαλη» εδώ και ένα τουλάχιστον μήνα μετά την παραίτηση του διευθυντή Κωστή Νικολακάκου Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα την πλήρωση της θέσης του διευθυντή παράλληλα με την εκπόνηση του δημοσιογραφικού/εκδοτικού σχεδίου, για το οποίο έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις.
Επίσης, ζητάνε εκ νέου τα πλήρη οικονομικά και μισθολογικά στοιχεία της Αυγής, προκειμένου να έχουν σαφή και πλήρη εικόνα για το τι διακυβεύεται σε επίπεδο οικονομικής βιωσιμότητας της εφημερίδας.
ΥΓ Για τη θέση του διευθυντή στην Αυγή έχει ακουστεί και το όνομα του Άγγελου Τσέκερη και όπως όλα δείχνουν ο διευθυντής Επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα θα αφήσει το Μαξίμου για να εγκατασταθεί στην Αγίου Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.