ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ο Γεν.Γραμματέας του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ εκθέτει τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μ.Γκανά.

Το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ κλήθηκε να υπογράψει συλλογική σύμβαση και ήταν αρνητική!!!
Οι υπάλληλοι της ίδιας της ΕΠΗΕΑ αμείβονται με μισθούς βάσει Σύμβασης ΕΠΗΕΑ 2009 μείον 15%!!!
« Εμείς επιδιώκουμε να εφαρμόζεται η σύμβαση της ΕΠΗΕΑ και καταγγέλλουμε κάθε φορά που δίνονται αυθαίρετα λεφτά», ήταν το επικριτικό σχόλιο του πρόεδρου της ΕΠΗΕΑ σε κοινή συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ με τις Ενώσεις. 
Καρούτζος - Σταθάτου καταγγέλλουν:
Μαυρογυαλούρικες πρακτικές στον ΕΔΟΕΑΠ.
Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται αυτόκλητοι υπερασπιστές των «κεκτημένων» του διοικητικού προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ. Ανακαλύπτουν πογκρόμ μειώσεων, ενώ οι ίδιοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν για εξωφρενικές αμοιβές, που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα της αγοράς.
Ενδιαφέρον προς μελέτη παρουσιάζει και η ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ που καταγγέλλει την υπογραφή συμβάσεων με βάση την δική της συλλογική σύμβαση του 2009 (!!!), όταν οι υπάλληλοι της ίδιας της ΕΠΗΕΑ αμείβονται με μισθούς βάσει Σύμβασης ΕΠΗΕΑ 2009 μείον 15%!!! Καταγγέλλουν δηλαδή τον ΕΔΟΕΑΠ εκείνοι που δίνουν χαμηλότερους μισθούς και πριν από λίγους μήνες μας «μάλωναν» γιατί δίναμε «χαριστικά λεφτά».
Ευτυχώς, όλα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που έγινε παρουσία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ.  « Εμείς επιδιώκουμε να εφαρμόζεται η σύμβαση της ΕΠΗΕΑ και καταγγέλλουμε κάθε φορά που δίνονται αυθαίρετα λεφτά», ήταν το επικριτικό σχόλιο του πρόεδρου της ΕΠΗΕΑ για την υψηλή μισθοδοσία. Όταν αποφασίστηκε η εναρμόνιση της μισθοδοσίας με τη συλλογική σύμβαση της ΕΠΗΕΑ του 2009, η Ένωση κλήθηκε να υπογράψει συλλογική σύμβαση ώστε να καλυφθούν οι ειδικότητες που δεν προβλέπονται, όπως για παράδειγμα οι νοσηλευτές. Η απάντηση που έλαβε ο ΕΔΟΕΑΠ ήταν αρνητική.
Έπειτα ακολούθησαν οι ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων, όπως επιβάλλει
η πρακτική κάθε καθωσπρέπει μαυρογυαλούρου και περιγράφεται αναλυτικώς στο εγχειρίδιο του καλού συνδικαλιστή.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ανακοινώσεις συναδέλφων της ΕΣΗΕΑ , οι οποίοι έσπευσαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην «ανάλγητη» πλειονοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που τόλμησε (!!) να αντιμετωπίσει τους εργαζομένους με βάση μια συλλογική σύμβαση και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες του καθενός. Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να υποστούν μισθολογική μείωση αφού λάμβαναν μισθούς πολύ μεγαλύτερους από τα προσόντα και την προϋπηρεσία τους όπως αυτά περιγράφονται στη συλλογική σύμβαση. Κάποιοι άλλοι δε, οι ξεχασμένοι του Θεού του ΕΔΟΕΑΠ, πήραν αύξηση, καθώς οι μισθοί τους δεν έφταναν τη σύμβαση.
Σε αυτούς τους καλούς συναδέλφους της ΕΣΗΕΑ και μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, απαντάμε με πολύ αγάπη, απευθύνοντάς τους ένα ερώτημα: Παίρνουν πολλοί δημοσιογράφοι 2.500 – 3.000 ευρώ μισθό, όπως αμείβονταν κατά μέσο όρο οι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ;; Γιατί καλή η τσάμπα πολιτική, όμως όχι γι’ αυτή την ώρα που η ανεργία στον κλάδο αγγίζει το 40% και τα κεκτημένα μας κινδυνεύουν να εξανεμιστούν από τις κυβερνητικές πρακτικές της ισοπέδωσης. Κάτω από άλλες, ήρεμες, συνθήκες θα δικαιολογούσαμε την ανακοίνωση ως «συνδικαλιστικό ξεσκούριασμα». Όταν όμως καίγεται το σπίτι μας, καλύτερα να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα κι όχι με την υπεράσπιση της αδικίας που εδραίωσε η πολυετής ρουσφετολογική πρακτική.
Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ

Υ.Γ Εντύπωση μας προκαλεί που ο κύριος Καρούτζος δεν γνωρίζει τίποτα για την απόφαση που πάρθηκε στην 8η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ τον Δεκέμβριο του 2015 από την παράταξη του κυρ.Γκανά  για νέες περικοπές μισθών στους διοικητικούς υπάλληλους του ΕΔΟΕΑΠ και
επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί μέσο ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.