ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις

Η απόφαση να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις ελήφθη σε γενική συνέλευση την περασμένη Παρασκευή. Όλοι οι εργαζόμενοι καταδίκασαν τις επιλογές της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Το ενδιαφέρον είναι πως ακόμη και οι αυτοί οι ελάχιστοι εργαζόμενοι για τους οποίους προβλεπόταν αύξηση μισθών, λόγω αποκατάστασης, δήλωσαν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις ατομικές συμβάσεις.
Στην επιστολή που παραδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως αποσύρονται όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά και απαιτούν να επιστρέψει η μισθοδοσία στην πρότερη κατάσταση
Η απόφαση της Γεν.Συνέλευσης.
Προς
Πρόεδρο και Μέλη
Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΟΕΑΠ
Κοινοποίηση
Διοικητικό Συμβούλιο ΕΠΗΕΑ
Εργαζόμενοι ΕΔΟΕΑΠ

Αξιότιμε Πρόεδρε

και αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, 
Το Σώμα κατά τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μελών της ΕΠΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ την Παρασκευή 15/1/2016, αφού έλαβε υπόψη, κείμενα Ατομικών Ιδιωτικών Συμφωνητικών που έχουν διανεμηθεί στις 14 και 15/1/2016 με σκοπό την άμεση υπογραφή τους από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε (χωρίς προτέρα ενημέρωση του Σώματος, των εκπροσώπων του, και της ΕΠΗΕΑ και χωρίς συμφωνία επί του κειμένου ή επί της διαδικασίας) καθώς και τη σαφή τοποθέτηση των μελών της Διοίκησης της ΕΠΗΕΑ που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση αλλά και του Προεδρείου της, για κείμενο μη αποδεκτό, σας ενημερώνει ότι: 
1. Κανένας υπάλληλος του Οργανισμού δεν θα υπογράψει το Ατομικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό
2. Η Διοίκηση του Οργανισμού θα πρέπει να λάβει υπόψη της την ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε στους εργαζόμενους που υπέγραψαν, χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες του τι υπέγραφαν και να αποσύρει τα ατομικά ιδιωτικά συμφωνητικά στο σύνολο τους.
3. Η μισθοδοσία να συνεχίσει να καταβάλλεται σύμφωνα με τις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας.
4. Να υπάρξουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις που να εξορθολογίζουν τις προκαταβολές του Ιανουαρίου 2016. Το ποσοστό προκαταβολής του μισθού των εργαζομένων θα πρέπει να είναι ίδιο για όλους τους Εργαζόμενους σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα.Συνέλευση των Εργαζομένων Μελών ΕΠΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ

Χρήστος Βαράκης
Εκπρόσωπος Εργαζομένων Μελών ΕΠΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.