Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σιγή ασυρμάτου οι κυβερνητικοί - μνημονιακοί συνδικαλιστές για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που φέρνει το τρίτο Μνημόνιο στο Ασφαλιστικό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενώ περίεργη είναι η σιωπή των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στις μνημονιακές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, από τον Οκτώβριο, που προωθείται η ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέτρα για τα ΜΜΕ (αγγελιόσημο, τηλεοπτικές άδειες κ.λπ.), θα κριθεί η τύχη του ΕΔΟΕΑΠ.
Όπως λένε οι πληροφορίες, οι κυβερνητικοί δεν έχουν καμία πρόθεση να εξαιρέσουν το Ταμείο Υγείας και επικούρησης των δημοσιογράφων και των υπαλλήλων των ΜΜΕ από την ένταξη στο ΕΤΕΑ σε ό,τι αφορά τη χορήγηση των επικουρικών συντάξεων.

Από την 1η Σεπτεμβρίου φεύγουν από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ τα επικουρικά ταμεία των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, των τεχνικών Τύπου, των εφημεριδοπωλών και των άλλων Διευθύνσεων, ενώ οι τομείς υγείας έχουν ήδη υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Η ίδια τύχη φαίνεται να περιμένει και τον τομέα υγείας του ΕΔΟΕΑΠ.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τη μελέτη που συντάχθηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στην οποία το αγγελιόσημο αναφέρεται ως «ανταποδοτικός φόρος», άρα θα μπορούσε δυνητικά να εξαιρεθεί από την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό και, όπως όλα δείχνουν, θα αντιμετωπιστεί και πάλι προεκλογικά.
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.