Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εκδικητική απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των εργαζομένων στην ΕΠΗΕΑ στο SENTRA FM του Ομίλου Μπόμπολα


Αριστερά πίσω απο το πανό του Δικτύου η Αλ.Κάτσικα
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ  καταγγέλλει:
Την Συνδικαλιστική διώξη και αντεκδικητική απόλυση από τον Όμιλο ΜΠΟΜΠΟΛΑ της συναδέλφου Αλ. Κάτσικα  (εκπροσώπου εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων) στο ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA FM.
Η διοίκηση της εταιρείας ενόψει νέου πογκρόμ απολύσεων  στον Όμιλο, επιχειρεί να κάμψει την αντίσταση και τον αγώνα των εργαζομένων προβαίνοντας σε αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων που δεν εντάσσεται στην επιρροή του εργοδοτικού συνδικαλισμού και εξακολουθεί μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας να διεκδικεί και να απαιτεί την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τους συναδέλφους μας.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προϊστάμενου του σταθμού ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη επαγγελματική μέχρι σήμερα συμπεριφορά της συναδέλφου  μας.
Η πρόκληση για τις διοικήσεις των Σωματείων του κλάδου είναι μεγάλη.
 Το Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ πρώτιστα  οφείλει να δώσει το στίγμα της σκληρής και αταλάντευτης συνδικαλιστικής απάντησης στην εργοδοσία και την εκδήλωση της αλληλεγγύης της, στη συνάδελφο με δεδομένο ότι εκτός των άλλων ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο σταθμό sentra fm αποφάσισε την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.
Παράλληλα θα πρέπει άμεσα οι νομικές υπηρεσίες της ΕΠΗΕΑ να κινηθούν σε σχετικές καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.