Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ζητούν κατάργηση του αγγελιοσήμου οι πολυεθνικές

Η κατάργηση του αγγελιοσήμου στα παραδοσιακά Μέσα και η αναστολή κάθε σχεδίου ανα-φορικά με τη μεταφορά του φόρου αυτού υπέρ τρίτων στο Διαδίκτυο συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης με τους εκπροσώπους 11 μεγάλων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει πρόσφατα αύξηση ή έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οδηγιών του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη διευκόλυνση των επενδύσεων στη χώρα και μετά την ολοκλή- ρωση της ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως αντηλλάγησαν απόψεις για το νέο επενδυτικό νόμο και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα καινούργιο περιβάλλον, φιλικό στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις, αλλά και για μια σειρά από προβλήματα που τους απασχολούν. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η παροχή διευκολύνσεων στο θέμα των εξαγωγών και των αδειοδοτήσεων, ώστε να μπορούν να λειτουργούν με μεγαλύτερη άνεση οι επενδυτές. Παράλληλα, έγινε αναφορά στα κλειστά επαγγέλματα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στους λιμενεργάτες και τους εκ- φορτωτές, ενώ στο μείζον θέμα των τιμών, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι με τον νέο αγορανομικό κώδικα τα πράγματα θα είναι βελτιωμένα και η αγορά θα λειτουργήσει καλύτερα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο κόστος ενέργειας, το οποίο, όπως ο ίδιος σχολίασε, αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε συνεργασία με την Τρόικα. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Barilla Ηellas, BiC Violex, Henkel Hellas, Kraft Hellas, Nestlé Eλλάς, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, Friesland Campina Ελλάς, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, SCA Hygiene Products και YTONG–Thrakon.

πηγή: Business Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.