Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για Alter

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίκη για το αίτημα του πραγματογνώμονα κ. Καταγή περί παράτασης ενός μήνα για την υποβολή της εισήγησης του ως προς την ένταξη του Άλτερ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ο ίδιος ο κ. Καταγής παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξυγίανσης και για το λόγο αυτό παραιτήθηκε από το αίτημα παράτασης της προθεσμίας.
Από τα όσα είπε στο δικαστήριο, εγώ κράτησα πως η τελευταία επίσημη συνάντηση που είχε με τους μετόχους του Άλτερ ήταν στις 6 Μαρτίου 2012…
Είπε, επίσης, ότι ακολούθησε αλληλογραφία και αποστολή εξωδίκων  αλλά δεν πήρε καμία απάντηση…
«Δεν έχει δοθεί σχέδιο εξυγίανσης ούτε προφορικά ούτε γραπτά. Δεν βλέπω να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το σχέδιο εξυγίανσης.Παραιτούμαι από την αίτηση» ανέφερε επί λέξει.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελεύθερης Τηλεόρασης κ.Γκότσης παρενέβη και αναφέρθηκε στην πρόταση της εταιρείας προς τους εργαζόμενους τον περασμένο Ιανουάριο, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον κ.Καταγή ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν κούρεμα των δεδουλευμένων γιατί υπήρχε γραπτή συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας ότι δεν θα υποστούν κούρεμα.
Επιπλέον η δικηγόρος μας κυρία Σαλαβράκου υπενθύμισε στο δικαστήριο πως η εταιρεία ζητούσε κούρεμα δεδουλευμένων μέχρι 90%…

Στην υπόθεση παρέστησαν οι δικηγόροι των τριών σωματείων οι οποίοι ζήτησαν να μη δοθεί παράταση της προθεσμίας που ζητούσε ο κ. Καταγής.
Επιπλέον οι δικηγόροι των τεχνικών και των διοικητικών έθεσαν δύο αιτήματα:
1.    Το δικαστήριο να αποφανθεί όχι μόνο για την τύχη του αιτήματος Καταγή αλλά μετά την παραίτηση από το αίτημα από τον ίδιο, να αποφανθεί και ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την υπαγωγή στο άρθρο 99.
2.    Το δεύτερο αίτημα αφορά την εξαίρεση των απαιτήσεων των εργαζομένων από την προσωρινή διαταγή που «παγώνει» τις κατασχέσεις από τους πιστωτές, μπροστά στον κίνδυνο εξαφάνισης των περιουσιακών στοιχείων του Άλτερ…
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως είπε η πρόεδρος.
(πιθανολογείται πως η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι το Νοέμβριο).
Μετά το πέρας της δίκης ακολούθησε ενημέρωση των δικηγόρων των τριών σωματείων σε όλους τους παριστάμενους εργαζόμενους του Άλτερ.
Από τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που δόθηκαν,σημαντικά είναι τα εξής:
1.    Το δικαστήριο μπορεί να απορρίψει το αίτημα παράτασης της προθεσμίας και να λήξει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης υπαγωγής του Άλτερ στο άρθρο 99.
Στη συνέχεια ο κ. Καταγής ή ο οποιοσδήποτε πιστωτής έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.
Αν το δικαστήριο μόνο απορρίψει το αίτημα, τότε χρειάζεται ακόμα μια δικαστική πράξη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
2. Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα για εξαίρεση των απαιτήσεων των εργαζομένων από την προσωρινή διαταγή παγώματος των κατασχέσεων, τότε θα βγει στο σφυρί η περιουσία του Άλτερ.
Όσοι εργαζόμενοι έχουν προσωρινά εκτελεστές αποφάσεις, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Όπως μας είπε η κυρία Σαλαβράκου, εμείς που έχουμε κάνει αγωγές για τα δεδουλευμένα μας, θα μπορέσουμε να πάμε στον πλειστηριασμό της περιουσίας του Άλτερ και να πάρουμε ό,τι μπορούμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους που έχουν προσωρινά εκτελεστές αποφάσεις.
Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει αγωγές, μπορούν να διεκδικήσουν και αυτοί τα λεφτά τους με δικαστικά μέσα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ…
Βασίλης Τζήμτσος
ΥΓ Στη δίκη παραστάθηκαν, επίσης,δικηγόροι της Εθνικής Τράπεζας για χρέη άνω των 20.000.000 ευρώ, του ΕΔΟΕΑΠ και της εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψη της αίτησης του κ. Καταγή για παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της εισήγησης του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.