Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Εργαζόμενοι στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: “Δεν υπογράφουμε “δηλώσεις” για την “εφεδρεία”, αγωνιζόμαστε για τις συλλογικές μας συμβάσεις”

Θεωρούμε απαράδεκτη την εγκύκλιο και πολύ περισσότερο την υπεύθυνη δήλωση με την οποία οι συνάδελφοι καλούνται να δηλώσουν τα έτη ασφάλισής τους. Επειδή αυτή η διαδικασία αποτελεί εργαλείο επίσπευσης των απολύσεων που η κυβέρνηση αποκαλεί “εφεδρεία”, εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε και δεν συμπληρώνουμε την υπεύθυνη δήλωση.
Καταγγέλλουμε ως επίσης απαράδεκτη την εγκύκλιο (18/11) που εντάσσει τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ/ΜΠΕ στο καθεστώς του Ενιαίου Μισθολογίου. Το “μισθολόγιο” αυτό αποτελεί οριστικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις των Ενώσεων μας, οδηγεί σε ραγδαία μείωση αποδοχών για όλους, διαλύει τη λειτουργία του πρακτορείου, προκαλεί νέες αδικίες και αποτελεί μνημείο ανορθολογισμού.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 24ης και 25ης /11 των εργαζομένων στους άλλους πληττόμενους φορείς ενάντια στην υλοποίηση της “εφεδρείας”.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜΘ και τις άλλες Ενώσεις να εμποδίσουν την αποστολή των ανωτέρω υπεύθυνων δηλώσεων (εγκαλώντας και τη διεύθυνση του ΑΠΕ/ΜΠΕ προς την ίδια κατεύθυνση). Επίσης ζητούμε από όλες τις υπερκείμενες Ενώσεις και Ομοσπονδίες να καλέσουν -με στάση εργασίας, το συντομότερο- τους συναδέλφους στα δημόσια και δημοτικά Μέσα σε κοινή συνέλευση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της λαίλαπας που σχεδιάζει -και αυτή- η κυβέρνηση.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΑΠΕ/ΜΠΕ
Μαρία Λάζου (μεικτό ΕΠΗΕΑ)
Πέτρος Τσάγκαρης (μεικτό ΕΣΗΕΑ)
Μιχάλης Ψύλος (Δ.Σ ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.