Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Καταρρέουν τα πάντα..

Το Μνημόνιο των ιδιοκτητών των ΜΜΕ προχωρά συστηματικά - Ως πότε θα τους βλέπουμε ακίνητοι και φοβισμένοι;
Συνέχεια στο σήριαλ απειλών, εργασιακής τρομοκρατίας και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, έδωσε το γνωστό πλέον δίδυμο διευθυντών του Αντέννα. Κάλεσαν το τεχνικό προσωπικό και, αντί να προχωρήσουν στη διόρθωση του προγράμματος εργασίας που βρίθει παρανομιών τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο κατάγγειλε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, πιστοί στο δόγμα «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», πρότειναν μειώσεις 20%, ή απολύσεις.
Το 1ο «μνημόνιο» για το μέλλον των ΜΜΕ στη χώρα μας ξεκίνησε το 2010 με ομαδικές απολύσεις, «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα και οι συνταξιούχοι υπέστησαν μειώσεις μεγαλύτερες από 20%.
Το 2ο «μνημόνιο» εφαρμόσθηκε με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στον ΣΚΑΪ, που λειτούργησε ως «λαγός» για να ακολουθήσουν οι προτάσεις των εργοδοτών για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ανατροπές θεσμικών δικαιωμάτων όπως η περικοπή 25% της αποζημίωσης κατά τη συνταξιοδότηση.
Το 3ο «μνημόνιο» εφαρμόζεται τώρα στη Θεσσαλονίκη, με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την προσπάθεια να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ σε ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών κατά 12,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.