Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ερωτηματικά;

Ποιος ο λόγος ύπαρξης της δημοκρατίας όταν εν τοις πράγμασιν πολιτική χαράζουν τα ιδιωτικά (όπερ ανεξέλεγκτα) megalo-συμφέροντα; Ποιος ο λόγος ύπαρξης του κράτους, όταν ο ιδιώτης μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει; Όταν ο ιδιώτης έχει την εξουσία την οποία τάχα μόνο "ο κυρίαρχος λαός" διαθέτει σύμφωνα με τα Συντάγματα, τις Διακηρύξεις και τις Χάρτες... O ιδιώτης που βαφτίστηκε "Αγορές" και αντί ελέγχου του επετράπη η "αυτορύθμιση"; Ο ιδιώτης που υπό τον μανδύα των "πιστωτικών ιδρυμάτων/οίκων",  τζογάρει σε αγορές που δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο προϊόντα που ισοδυναμούν με το δεκαπλάσιο του Παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος.
Το ΔΝΤ αποφασίστηκε το 2008 στο Πίτσμπουργκ, στην Σύνοδο των G20 και όπως λέγεται εκτός ατζέντας,  να αποκτήσει τον ρόλο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Του δόθηκε ως μποναμάς ένα πακέτο 500 δις. Τα πράγματα αλλάζουν.  Το ΔΝΤ θα παράγει χρήμα (από το πουθενά φυσικά) και θα παίζει τον  ρόλο που η FED παίζει στις ΗΠΑ. Θα αγοράζει με χρήμα προερχόμενο από κοπανιστό αέρα, χρέη κρατών ανά την υφήλιο και θα τα κάνει δικά του. Όχι τα χρέη, τα κράτη.
Και τότε, 9 το βράδυ, οι βουλευτές του Κοινοβουλίου ήθελαν να πάνε με τις Mercedes και τα Lexus σπίτι τους, τέτοια παράσταση δώσανε στο κοινοβούλιο, για την αναγκαιότητα του ΔΝΤ, ο καθένας τον επιλεγμένο από την αρχή ρόλο του, του κακού, του καλού και του άσχημου.
Τι υπήρχε κόσμος ακόμα πάνω στο Σύνταγμα,  λιώστε τους έτσι και αλλιώς δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, οι κάμερες κλείσανε από τα δελτία ειδήσεων, τι δεν έχουν κουκούλες ή ξύλα στα χέρια, δεν έχει σημασία, επάνω τους Δημοκρατία, δείχτους τι αξίζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.