Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Αν οι πολίτες είχαν ως μοναδική πηγή «πληροφόρησής» τους τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και την TV…

Ποιος κινεί τα νήματα επικοινωνιακής τακτικής στο Μαξίμου; Ποιος (δια)χειρίζεται το κυβερνητικό αφήγημα; Στην άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση του
 antinews (εδώ το πλήρες δημοσίευμα)  με τίτλο “Ντόρα: Πέσε Πούτιν να χαρείς, μπας και σωθεί ο Κυριάκος και η «φαμίλια»!, διαβάζουμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη κατέχει πλέον το «μάνατζμεντ», της προπαγανδιστικής μηχανής, μετά την «απομάκρυνση» και του πρωθυπουργικού ανιψιού, Δημητριάδη. Όπως γράφει η ιστοσελίδα η προπαγάνδα παρουσιάζει …μια άλλη χώρα.
Αν οι πολίτες είχαν ως μοναδική πηγή «πληροφόρησής» τους τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και την TV, θα πιστεύαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και ότι οσονούπω τα ελληνικά και λοιπά συμμαχικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από τις πύλες της Μόσχας. Επίσης, ότι ο Τσίπρας είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να επιδίδεται συστηματικά στο «σπορ» των υποκλοπών των πολιτικών αντιπάλων του.Ακόμα, ότι οι Έλληνες περνούν ζωή χαρισάμενη, η χώρα «κτυπάει» τρελά νούμερα ανάκαμψης, και, κοντολογίς, είναι αγνώμονες εκείνοι που ζητάνε ψωμί, αφού απλόχερα τους προσφέρεται… παντεσπάνι!
Επιπλέον, ότι τα ελληνικά ΜΜΕ είναι πλουραλιστικά, όχι ελεγχόμενα από διαπλεκόμενα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα, παρουσιάζουν αντικειμενικά την «καταπληκτική ποιότητα ζωής», που λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ότι η κυβέρνηση ουδόλως προσπαθεί να τα ελέγξει και να τα φιμώσει με πρακτικές τύπου «λίστας Πέτσα». Α πα πα! Μακριά από μας οι… Ορμπανισμοί. Ασ’ τους να φωνάζουν οι «φιλελέ» εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πολιτικός κομπογιαννιτισμός
Βεβαίως, η προπαγάνδα από την αλήθεια διαφέρει όσο η μέρα με τη νύxτα. Το μέγαρο Μαξίμου, του οποίου το «μάνατζμεντ», μετά την «απομάκρυνση» και του πρωθυπουργικού ανιψιού, Δημητριάδη, έχει αναλάβει απόλυτα η Ντόρα Μπακογιάννη, βρίσκεται μάλλον σε κατάσταση νευρικού κλονισμού.
Εδώ και μήνες έπαιζε την «κολοκυθιά».Τη μια έριχνε το σενάριο των πρόωρων εκλογών, την άλλη το έπαιρνε πίσω. Τη μια διέρρεε ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, επειδή έβλεπε την πτώση των ποσοστών της ΝΔ και την κοινωνική δυσαρέσκεια, και άρα δεν έβγαιναν τα κουκιά, την άλλη με περισσή «σοβαροφάνεια» έλεγαν ότι αυτό δε θα γίνει.
Αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει εάν συμφωνήσει και ο Τσίπρας. Αυτό ονομάζεται πολιτικός κομπογιαννιτισμός. Μπορεί να επιθυμεί διακαώς ο Κ. Μητσοτάκης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, αλλά επειδή κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως προαναγγελία εκλογικής ήττας, καλεί τον Τσίπρα, ο οποίος ψήφισε τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, να συναινέσει (!). Αν είναι δυνατόν. Για πόσο αφελείς περνάνε τους πολίτες;
Επειδή, όμως, και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις και ότι τα φθινοπωρινά μπάνια του Κ.Μητσοτάκη δεν τον κάνουν να ξεχάσει τις σκοτούρες της ακρίβειας, των λογαριασμών του ρεύματος, του σκανδάλου των υποκλοπών, κ.ο.κ., προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο κοσμάκης από όλα αυτά, ρίξε κάνα μπερντάκι και δακρυγόνα σε τίποτα αριστερούληδες σε καμιά συναυλία. Πρόσθεσε στο κοκτέιλ και λίγα ελληνο-τουρκικά, βάλε και τίποτα επιδόματα, ρίξε τις ευθύνες ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα στον Πούτιν, και ίσως έτσι… μαλακώσει η δυσαρέσκεια του «ραγιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.