Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΣΗΕΑ 2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δεν θέλουμε να ντρεπόμαστε γι’ αυτό, ούτε να το κρύβουμε. Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλες δουλειές «επιβίωσης» ώσπου να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε.
Θέλουμε να ασκούμε το επάγγελμα που ονειρευτήκαμε και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δεν θέλουμε να δεχόμαστε την εκμετάλλευση, την απλήρωτη ή υπο-αμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία 12ωρης γαλέρας ως τη μόνη εναλλακτική της ανεργίας. Σε βάρος της ψυχικής και σωματικής μας υγείας, σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής αλλά και σε βάρος της αξιοπρέπειάς μας. Και από πάνω, να το βουλώνουμε, με σκυμμένο το κεφάλι για να μην το πάρει η χατζάρα.
Δεν θέλουμε να είμαστε στο έλεος της εργοδοτικής «φιλανθρωπίας» που θα μας χτυπάει και στη μούρη «Έτσι είναι και αν σου αρέσει...» - και συχνά να μας τρώει στο τέλος τα οφειλόμενα. Ούτε να εκλιπαρούμε για τα ρουσφέτια κομματικών ή παραταξιακών παραγόντων - που πάντα δίνονται με… ανταλλάγματα.
Θέλουμε να έχουμε σταθερή, αξιοπρεπώς αμειβόμενη και ασφαλισμένη εργασία, με ωράρια που θα μας επιτρέπουν να ξεκουραζόμαστε, να βλέπουμε τα παιδιά μας, να έχουμε ζωή.
Θέλουμε να έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασία - από εκείνες τις παλιές που το Σωματείο μας έχει ξεχάσει.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δεν θέλουμε να φοβόμαστε ότι αν συνδικαλιστούμε θα χάσουμε τη δουλειά μας.
Θέλουμε να μπορούμε να συμμετέχουμε ελεύθερα (όπου επιλέξει ο καθένας), να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να μιλάμε ανοιχτά για τα δικαιώματά μας και να παλεύουμε γι’ αυτά.
Θέλουμε ένα Συνδικαλιστικό Σωματείο με κύρος και αγωνιστικότητα, που θα μας στηρίζει, θα μας προστατεύει, θα διεκδικεί, θα απαιτεί, θα υπερασπίζεται μαχητικά -και όχι στα λόγια- τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία.
Όλους τους δημοσιογράφους: Εργαζόμενους, Άνεργους, Συνταξιούχους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δεν θέλουμε να ψάχνουμε με αγωνία τρόπο να τεκμηριώσουμε μία, έστω πετσοκομμένη, σύνταξη ώστε να συνταξιοδοτηθούμε, πολύ πριν την ώρα μας, ως τον μόνο τρόπο να επιβιώσουμε, σε μια αγορά εργασίας στην οποία τα… άλογα γερνάνε ήδη από τα 35 τους κι όταν περάσουν τα 50 τα σκοτώνουν.
Θέλουμε να μπορούμε να έχουμε δουλειά σε όλη την παραγωγική μας ηλικία και όταν φτάνουμε στην ηλικία της συνταξιοδότησης, να μπορούμε να το κάνουμε απρόσκοπτα και με συντάξεις που θα επιτρέπουν να απολαύσουμε τους κόπους της ζωής μας και να ζήσουμε ήρεμα και με αξιοπρέπεια.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δεν θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν στη δουλειά ως αναλώσιμους, ούτε ως γρανάζι χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο.
Θέλουμε να σέβονται τη δουλειά μας κι εμάς ως ανθρώπους και ως δημοσιογράφους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δεν θέλουμε να μας φιμώνουν, να διαστρεβλώνουν τις αλήθειες μας, να μας «σπαταλάνε» σε ανούσιες και άχρηστες ειδήσεις, αποτρέποντας μας ή και απαγορεύοντας μας να ασκήσουμε την αληθινή δημοσιογραφία, όπως είναι πραγματικά και όπως την ονειρεύεσαι όταν ξεκινάς. Κι αν βρούμε μια χαραμάδα να την ασκήσουμε, να μας διώκουν με όλους τους τρόπους για να μας εξοντώσουν.
Θέλουμε να ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Να μιλάμε και να γράφουμε ελεύθερα, να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και να κρίνουμε την εξουσία. Πάντα προς όφελος των πολιτών.
Θέλουμε να ασκούμε το επάγγελμα που ονειρευτήκαμε και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Μπορεί να είμαστε λαβωμένοι, φορτωμένοι ήττες και ματαιώσεις αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ με συναδελφική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στον χώρο μας. Σε κοινό αγώνα και σύμπλευση με όλα τα Δημοσιογραφικά Σωματεία που συμμετέχουν στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας, τα άλλα Σωματεία του κλάδου, και πλάι στους εργαζόμενους της χώρας.



 
ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Συνδικαλιστική παράταξη στην ΕΣΗΕΑ
Ιανουάριος 2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.