Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός έπειτα από έξι χρόνια εγκλεισμού μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκανε δεκτή την αναίρεση του για την αναγνώριση ελαφρυντικού και οδήγησε την υπόθεση πίσω στο Εφετείο.
Στον Νικο Ρωμανό αναγνωριστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το ελαφρυντικό..
της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές και η ποινή του μειώθηκε από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012
 Στην ίδια απόφαση αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και για τον Αργύρη Νταλιο, η ποινή του οποίου έπεσε στα 20 χρόνια και αναμένεται να αποφυλακιστεί τους επόμενους μήνες.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου που οδήγησε πίσω στο Εφετειο την υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς για πρώτη φορά σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή κρατουμένου στις φυλακές. Σημειώνεται, πως αν αυτό το ελαφρυντικό, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.
Μάλιστα, εκείνη την εποχή είχαν προκαλέσει αισθηση οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία. Ωστόσο, οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση, ενώ και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.
Ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.