Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

24ωρες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΟΛ

ΑΘΗΝΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                      Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. μετά τις αναίτιες μαζικές απολύσεις στο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επιλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου,  ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα των απολύσεων και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείτε σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στον ΔΟΛ, να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία και αποτρέποντας την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας.
             Καλούμε σε συμπαράσταση τις αδελφές ενώσεις των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ,  για να αποτρέψουμε  όλοι μαζί την εφαρμογή των απαράδεκτων εντολών της Τρόικας.
            Δεκαετίες λειτουργίας των ΜΜΕ, σε ένα θολό θεσμικό περιβάλλον που επέτρεπε υπερκέρδη και αφορολόγητα έσοδα, δημιούργησαν γιγαντιαίες εκδοτικές επιχειρήσεις και πολλούς εκδότες από τους οποίους οι περισσότεροι στηριζόμενοι στην έμμεση επιδότηση με την κρατική διαφήμιση και με υπερδανεισμό από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο τις περισσότερες φορές ενέδιδε πιεζόμενο από το πολιτικό σύστημα.
          Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων, που σε αυτούς στηρίχτηκαν και γιγαντώθηκαν τόσα χρόνια και επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε κανίβαλους, ζητώντας στήριξη από τους ίδιους για την  εξόντωσή  τους.
             Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν εκδότες όταν θα  δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Το δημόσιο αγαθό η ενημέρωση δεν πρέπει να συνεχιστεί να διαχειρίζεται  από επιχειρηματίες, που με τις επιχειρηματικές τους επιλογές οδήγησαν   την κοινωνία στην αποστροφή της ενημέρωσης και την απομάκρυναν από την ανάγνωση των εφημερίδων.
                Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας και θα αγωνιστούμε για να τεθεί τέρμα στις στρεβλώσεις που έφεραν την ενημέρωση στο σημερινό αδιέξοδο. Να δημιουργηθούν άμεσα μηχανισμοί κοινωνικού ελέγχου και να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας που θα τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, ώστε να επανέλθει η αξιοπιστία των ΜΜΕ στην κοινωνία στην οποία θα προσφέρεται δημοκρατικά η ενημέρωση και τα ΜΜΕ θα στηρίζονται στους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές και όχι στην εξουσία για να εξασφαλίζουν χαμηλότοκα δάνεια ή θαλασσοδάνεια, επιχορηγήσεις για να διαφημίζουν τα υπουργεία, φοροαπαλλαγές  και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

5 σχόλια:

  1. Αυτό το διάστημα η ΕΠΗΕΑ έχει να αντιμετωπίσει μαζικές απολύσεις μελών της και η παρουσία της είναι έντονη: ανακοινώσεις, διαμαρτυρίες, γενικές συνελεύσεις, απεργίες. Αυτός πραγματικά είναι ο ρόλος της! Παράλληλα βέβαια χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες, με ενέργειες διαφανείς και ουσιαστικές ώστε να επιτύχει έστω και μέρος του σκοπού της.
    Τον Απρίλιο του 2010 (πριν απο εξι μήνες) απολύθηκε μέλος της ΕΠΗΕΑ απο τον ΕΔΕΟΑΠ, εργαζόμενο πάνω απο 10 χρονια στον ΕΔΟΕΑΠ. Το γνωρίζει κανείς αυτό το γεγονός? Μάλλον είναι γνωστό σε πολύ λίγους...
    Τότε δεν έγινε ούτε καν μια ανακοίνωση από την ΕΠΗΕΑ. Έγιναν μόνο διάφορες ανεπίσημες συζητήσεις, μια βεβιασμένη Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ με μεγάλα λόγια και «διαβεβαιώσεις» και πάρα πολύ μεγάλο παρασκήνιο..........
    Τότε η ΕΠΗΕΑ χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν προσωπικές επιδιώξεις μελών της πλειοψηφίας του τότε Διοιηκητικού Συμβουλίου της. Εξουδετερώθηκαν όσα μέλη του τότε ΔΣ της ΕΠΗΕΑ προσπάθησαν να λειτουργήσουν με συνδικαλιστική συνέπεια και συναδελφική συνείδηση έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της τότε πλειοψηφίας: η πλήρης αποσιώπηση της απόλυσης από τον ΕΔΟΕΑΠ! (ΓΙΑΤΙ???????????)
    Αναρωτιέται κανείς: αν η ΕΠΗΕΑ δεν έκανε τίποτα απολύτως για απόλυση μέλους της απο τον ΕΔΕΟΑΠ, μέσα στα ίδια «τα σπλάχνα του χώρου» - «το ίδιο της το σπίτι», πώς θα πείσει οτι θα κάνει πραγματικά κάτι για τις άλλες απολύσεις απο «ξένους» ιδιοκτήτες μέσων???????? Σκεφτείτε μόνο οτι τώρα διανύουμε προεκλογική περίοδο ενώ τότε... ΤΥΧΑΙΟ??????????
    Ας δούμε επιτέλους πίσω από χαμόγελα και δημόσιες σχέσεις, ποιούς επιλέγουμε να μας εκροσωπήσουν και να διαχειριστούν καθαρά και υπεύθυνα τόσο κρίσιμα ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συνάδελφε μας τον είπες τον πόνο σου τρεις φορές μέχρι τώρα.

    Δεν κοιτάμε να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα που οι κατσαπλιάδες του Τύπου σφάζουν κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ που με διάβασες συνάδελφε! Αυτό που ειρωνεύεσαι μας έφερε μέχρι εδώ. Όταν «ξεχνάς» τέτοια θέματα τα βρίσκεις μπροστά σου γιγαντωμένα! Αφού αφήσαμε να μας τα κάνουν οι δικοί μας, δεν θα μας σφάζουν οι κατσαπλιάδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου,αλλά επαναλαμβάνοντας το ίδιο post σε κάθε θέμα εκτός από κουραστικός μάλλον χάνεις και το δίκιο σου.

    Άσε που ο κλάδος προφανέστατα έχει και άλλα σοβαρά ζητήματα εκτός του δικού σου.Είπες ότι είχες να πεις δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι διαρκώς και μάλιστα με copy paste κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πρόκειται για προσωπικό πρόβλημα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Καλή τύχη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.