Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Μετά τις απολύσεις των ανεπιθύμητων στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως θα βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ του

Λύση για τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ του δηλώνει πως θα αναζητήσει η διοίκηση της εταιρείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εργασιακών εκπροσώπων σε Αυγή και Στο Κόκκινο με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. της εταιρείας και τους διευθυντές των Μέσων, παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Είχε προηγηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης “Στο Κόκκινο” που καταδίκαζε την στοχευμένη απόλυση της δημοσιογράφου Τζούλης Τσίγκα από το ραδιόφωνο με απόφαση του διευθυντή Αδάμ Γιαννίκου και τις απαξιωτικές αναφορές του παραγωγού Ν. Μωραΐτη αλλά και η απόφαση για στάσεις εργασίας και απεργία, εάν δεν πληρώνονταν ο μισθός του Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στη συνάντηση ειπώθηκαν τα εξής:
1. Οι εργαζόμενοι/ες δεν μπορούμε να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για οποιοδήποτε σχέδιο βιωσιμότητας, όντας απλήρωτοι/ες ή υπό την απειλή μη καταβολής των μισθών. Ο διάλογος για να είναι στοιχειωδώς έντιμος προϋποθέτει την έγκαιρη και σταθερή καταβολή των επιδομάτων και των δεδουλευμένων.
2. Οι λύσεις που θα βρεθούν για τη μείωση του κόστους δεν μπορεί να περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών, απολύσεις ή δήθεν «συναινετικές αποχωρήσεις» μετά από πίεση προς τους/τις εργαζόμενους/ες όπως συνέβη στον 105.5 Στο Κόκκινο.
3. Από την πλευρά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αναζητηθεί λύση στο ζήτημα της μισθοδοσίας, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει στο εξής κάποια απόπειρα «ατομικής-προσωπικής διευθέτησης» με πρωτοβουλία της διοίκησης ή απόλυση.
Οι εργαζόμενοι/ες περιμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων και την πρόταση βιωσιμότητας προκειμένου να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τα Μέσα, και τα ζωντανά κύτταρά τους, που είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά.
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ 105.5 Στο Κόκκινο
ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΥ ΗΡΩ, εκπρόσωπος ΕΠΗΕΑ 105.5 Στο Κόκκινο
ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ Η ΑΥΓΗ
ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΜΘ, 91.4 Στο Κόκκινο
ΤΖΙΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, εκπρόσωπος ΕΠΗΕΑ Η ΑΥΓΗ
Η απόφαση της γενικής συνέλευσης “Στο Κόκκινο” για τις απολύσεις
Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο (ΕΣΗΕΑ-ΕΠΕΗΑ) και των εργαζομένων στον 91.4 Στο Κόκκινο στη Θεσσαλονίκη, που συγκλήθηκε την Παρασκευή 26/7, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Καταγγέλλουμε την στοχευμένη απόλυση της συναδέλφισσάς μας Τζούλης Τσίγκα, η οποία ήρθε να ακολουθήσει τη στοχευμένη απόλυση της συναδέλφισσάς μας Ναταλί Χατζηαντωνίου. Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός σε τάχα συναινετική απομάκρυνση είναι ξεκάθαρα απόλυση και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει σχετική δράση.
2. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε για ακόμη μία φορά από τον διευθυντή του σταθμού Αδάμ Γιαννίκο, να σταματήσει να απαξιώνει τους εργαζόμενους και τον σταθμό από την εκπομπή του. Αυτή τη φορά, την Κυριακή 21/7 άρχισε να κατηγορεί εκπομπές και εργαζόμενους για τις ακροαματικότητές τους (!), χωρίς καν να σκεφτεί ότι κάνοντάς το αυτό στον αέρα μειώνει ακόμα και την αξία των χορηγιών και του διαφημιστικού χρόνου του σταθμού. Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ την προστασία μας από τέτοιες ακατανόητες συμπεριφορές.
3. Ζητάμε την άμεση και οριζόντια καταβολή του επιδόματος αδείας σε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι υπήρξε επιλεκτική καταβολή του σε συγκεκριμένο τμήμα εργαζομένων.
4. Ζητάμε δέσμευση της διοίκησης και του βασικού μετόχου για την έγκαιρη καταβολή των μισθών των επόμενων μηνών.
5. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διαπραγματεύσεις απλήρωτοι/ες και ότι η έγκαιρη καταβολή των μισθών μας είναι η προϋπόθεση για έναν έντιμο και ειλικρινή διάλογο πάνω στο σχέδιο βιωσιμότητας του σταθμού.
6. Με δεδομένη τη ρητή δήλωση του μέλος του ΔΣ του σταθμού και οικονομικού διευθυντή του βασικού μετόχου σε εκπρόσωπο συνδικαλιστικής ένωσης ότι «δεν θα πληρωθείτε ούτε τον Ιούλιο ούτε τον Αύγουστο», ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για κάθε μέρα καθυστέρησης καταβολής του μισθού, ξεκινώντας από την Πέμπτη 1/8 και ώρα 11:00 – 15:00.
7. Καταδικάζουμε την αναφορά του νέου παραγωγού του σταθμού Ν. Μουρατίδη στα κοινωνικά δίκτυα, με την οποία υποστηρίζει ότι «ευχαρίστως θα άρχιζε στις σφαλιάρες» γυναίκα δημοσιογράφο. Στο Κόκκινο είμαστε σταθερά στο πλευρό των αγώνων των γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία και δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιου τύπου αναφορές από εργαζόμενους στον σταθμό. Καλούμε τον παραγωγό να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.