Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Στη Δικαιοσύνη το «Αργος» για πρόστιμο 750.000 ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Από μικρή μερίδα συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων...

Δεν προέκυψαν, όμως, στοιχεία για άνισους όρους διανομής των εντύπων προς όφελος των εκδοτικών εταιρειών – ελεγχόντων μετόχων της επιχείρησης διανομής Τύπου σε βάρος των άλλων εκδοτικών εταιρειών.
Το Πρακτορείο διανομής Τύπου θεωρεί εσφαλμένη την κρίση της Επιτροπής σε ότι αφορά στην απόφαση της για επιμέρους όρους σε συμβάσεις με διανομείς και εκδοτικές επιχειρήσεις, για αυτό και θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.
Στην Δικαιοσύνη θα προσφύγει το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» για το πρόστιμο ύψους 750.656,06 ευρώ το οποίο επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Αρχή έπειτα από αυτεπάγγελτο έλεγχο στην αγορά διανομής έντυπου Τύπου (σε βάθος πενταετίας από 2017 κι έπειτα) με το ενδεχόμενο παραβιάσεων διατάξεων της νομοθεσίας περι «Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού», όπως ισχύει και τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντόπισε καταχρηστικές πρακτικές αποκλεισμού έναντι εκδοτικών επιχειρήσεων και υποδιανομέων.
Το πρακτορείο Άργος υποστηρίζει ότι οι διαδοχικές καταγγελίες «από μικρή μερίδα συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων» σε βάρος του αποδείχτηκαν αβάσιμες, ότι κατά την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εμπορική πολιτικής της είναι δίκαιη και εύλογη και ότι αντιμετωπίζει ισότιμα τις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.