Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΕΔ: Για την Επιτροπή λογοκρισίας

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πέτσινο προϋπολογισμό λειτουργεί ο ΕΔΟΕΑΠ τη φετινή χρονιά  ,γεγονός που αποκαλύφθηκε μετά την ενδουπηρεσιακή  σκληρή κόντρα που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια του ΔΣ ύστερα από  την άρνηση μελών να ψηφίσουν μαγειρεμένα στοιχεία !.. για να μην φανεί ότι κάποιοι λογαριασμοί του Ταμείου είναι ήδη  στο κόκκινο , ενώ ταυτόχρονα ψαλλιδίζουν τον πόρο του 2%.
Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του κλάδου υγείας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι του είπαν να βάλει λιγότερες δαπάνες στην υγεία από τις πραγματικές γεγονός που πιστοποιεί αυτό που ψιθυριζόταν για μαγειρεμένες οικονομικές καταστάσεις !.
Παράλληλα  με την μεθόδευση για τον αργό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ, καθιερώνεται , με το νόμο περί  τύπου όπως αποκάλυψε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων , Επιτροπή Λογοκρισίας για το περιεχόμενο του Τύπου με αρμοδιότητα επιβολή ποινών που οδηγούν σε λουκέτα.
Το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ όμως, (άλλοτε  ζώνη ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων), αποκτά δραματικές διαστάσεις από την στιγμή που ο Πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων Σ. Καπάκος, αναφέρει στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου συμμετέχει  ως γενικός γραμματέας  ότι οι δαπάνες υγείας έχουν ήδη αυξηθεί κατά 190%, προφανώς λόγω του πλήθους των διαφορετικών συμβάσεων και της σπατάλης  σε νοσοκομεία και θεραπευτήρια που δύσκολα ελέγχονται, ενώ  και ο πόρος  του 2%,όπως αναφέρθηκε.  πλέον δεν επαρκεί .
Την ίδια στιγμή αναμένεται θύελλα με το νομοσχέδιο περί τύπου που προωθεί η Κυβέρνηση με την σύμπραξη που διοικεί την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ  να το έχει  αποδεχτεί  και να προτείνει βελτιώσεις όταν ο πυρήνας  του νομοθετήματος που δεν αλλάζει ,μεταξύ άλλων προβλέπει:
Μειώσεις  κατά  40 % του προσωπικού (απολύσεις ή μετακίνηση προσωπικού σε εταιρίες παραγωγής) με αποτέλεσμα απώλεια εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές και το 2%  επί του τζίρου των καναλιών, που είναι νομοθετημένος πόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ.
-Ανάλογες μειώσεις και στις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων που έχουν πλέον υποχρέωση να απασχολούν μόνο 15 συντάκτες!
-Το βαρύ πλήγμα στον ΕΔΟΕΑΠ επέρχεται με το άρθρο 33 του νομοσχεδίου με το οποίο θεσμοθετούνται ως μετοχικό κεφάλαιο της τηλεοπτικής εταιρείας οι διαφημίσεις, οι χορηγίες και η εμπορική επικοινωνία. με αποτέλεσμα να προκύπτουν  νέες τεράστιες απώλειες εσόδων.
Με προσθήκη δηλαδή στον «νόμο Βενιζέλου» (άρθρο 12 του ν. 2338/1995), «ο χρόνος και χώρος για διαφημίσεις και κάθε μορφής εμπορική επικοινωνία δύναται να εισφέρονται ως μετοχικό κεφάλαιο σε επιχειρήσεις κάθε μορφής» αντί για μετρητά.
Οι διατάξεις αυτές που αποτελούν πρόταση των εργοδοτών για να αποφύγουν τον πόρο του 2%, συζητούνται όμως  από καιρό διακριτικά ανάμεσα στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και στο αρμόδιο υπουργείο.
Έντονο παρασκήνιο υπήρξε όμως  στην πρώτη δίκη του ΕΔΟΕΑΠ  ώστε  το Δικαστήριο να αποφανθεί  ότι ΔΗΘΕΝ δεν υπήρχε επείγον λόγος  για προσωρινή ρύθμιση καταστάσεως, μέχρι την κυρία Δίκη, για όσα παράνομα μετήλθε ή ομάδα των ΔΕΚΑ στις τελευταίες  εκλογές  για να έχει τον έλεγχο του Ταμείου. Και να συνεχίσει το… έργο της. Γνωρίζοντας αυτά που ακολουθούν αποφάσισαν να κάνουν από την 1η Αυγούστου περικοπές στην περίθαλψη των συναδέλφων.
  • Το επικοινωνιακό τέχνασμα της διοίκησης Καπάκου-Μιχαλίτση-Κουμπιά είναι ΔΗΘΕΝ «διατήρηση των υψηλών υπηρεσιών περίθαλψης σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση κόστους!!…» Γιατί κόβονται κι άλλα ( πχ εφάπαξ συντάξεις κλπ) Οι περικοπές λοιπόν στην περίθαλψη από την 1η Αυγούστου προς το παρόν αφορούν
Την μείωση σε 20 από 30 ευρώ της αμοιβής των μη συμβεβλημένων γιατρών για Αττική και Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα ότι υπάρχουν και τα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ, όπου για να κλείσει όμως  ραντεβού ο ασφαλισμένος αποτελεί Γολγοθά.
  • Μειώσεις στις φυσικοθεραπείες και λογοθεραπείες
  • Η κοροϊδία με τα φάρμακα υψηλού κόστους που ο ασφαλισμένος μπορεί να τα προμηθευτεί ΜΟΝΟ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ
-Αποφασίσθηκε επίσης να ισχύουν για κάθε μορφή περίθαλψης τα πρωτόκολλα του  ΗΔΙΚΑ με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα εξετάσεων ( αντιδραστήρια) φαρμάκων( γεννόσημα), διάρκεια και συνθήκες νοσηλείας, περιορισμούς συνταγογράφησης και έκδοσης παραπεμπτικών αυξημένη συμμετοχή ασφαλισμένων κ.α.
-Αυθαίρετη επιβολή τιμής στις μαγνητικές η οποία είναι χαμηλότερη από τη φθηνότερη σύμβαση γεγονός που θα οδηγήσει σε επιβάρυνση όλων των ασφαλισμένων αλλά κυρίως των χρονίως πασχόντων όπως οι καρκινοπαθείς που ακόμα και στον ΕΟΠΥΥ έχουν μηδενική συμετοχή.
  • Η απόπειρα επανεξέτασης κάθε χρόνο των ασφαλισμένων με χρόνια νοσήματα καθώς και αναθεώρησης της φαρμακευτικής αγωγής τους ευτυχώς ΔΕΝ πέρασε, μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων και μια θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που υποχρέωσε τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ σε άτακτη υποχώρηση και εκδόθηκε διορθωτική ανακοίνωση.
  • Το χειρότερο .όμως είναι ότι παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος των συναδέλφων με τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, μήπως και κουκουλώσουν όσα έγιναν και στις τελευταίες εκλογές.
  • 16/09/2022
         Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.