Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΕΤΙΤΑ: Απολύσεις στον ΑΝΤ1

                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η «οικογένεια» του ΑΝΤΕΝΝΑ τιμώντας τις παραδόσεις της παρελθόντων ετών, όπως αυτές των 2009, 2010, 2015, 2018 συνεχίζει και απολύει κατακαλόκαιρο. Εχθές, 3 Αυγούστου προχώρησε στην απόλυση δύο συναδέλφων τεχνικών. Αναιτιολόγητα επί της ουσίας ανοίγει την πόρτα στην ανεργία σε εργαζόμενους με πολυετή εμπειρία και προσφορά εργασίας και το κάνει την ώρα που αφήνουν κάτω τον τεχνολογικό εξοπλισμό που κουβαλάνε όλον τον χρόνο σε πολύ αντίξοες συνθήκες και όρους εργασίας, για να περάσουν λίγες ώρες ξεκούρασης οι ίδιοι με τις οικογένειές τους. Αυτό εκτός του ότι είναι επαίσχυντο και επιπλέον βάρβαρο από την ίδια τη βαρβαρότητα που ενέχει μια απόλυση γιατί ξεπερνά κάθε ηθικό κανόνα που σέβεται τις ελάχιστες ανθρώπινες ανάγκες, είναι και πάγιο χαρακτηριστικό των μεθόδων τηλεοπτικών και όχι μόνον ομίλων όπως ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Να χρησιμοποιούν δηλαδή το αντεργατικό τους οπλοστάσιο σε περιόδους όπως ο Αύγουστος  όπου όλοι ή οι περισσότεροι εργαζόμενοι προσπαθούν με χίλια ζόρια έστω και υποτυπωδώς να ικανοποιήσουν αυτές τις ελάχιστες ανάγκες με σκοπό να ελαχιστοποιήσουν ή να μη βρουν αντιστάσεις.
Ο ΑΝΤΕΝΝΑ στην παρούσα φάση σέρνει τον χορό της επίθεσης προς τους εργαζόμενους που έχει ανοίξει πιο βάρβαρη και καταστρεπτική τα τελευταία 12 χρόνια εκμεταλλευόμενος βέβαια και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το αντίστοιχο διάστημα έχοντας και ο ίδιος συμβάλλει σ’ αυτό με κάθε τρόπο καθώς και με τη δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κατέχει.
Ο ΑΝΤΕΝΝΑ με την ενέργειά του να προχωρήσει σε απόλυση των συναδέλφων τεχνικών ναρκοθετεί τις συνομιλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει έπειτα από αποφασιστικό αγώνα και πρωτοβουλία όλων των εργαζόμενων τεχνικών, ανάμεσα στην ΕΤΙΤΑ και την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και διεκόπησαν τον Αύγουστο με τη δέσμευση να συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο. 
Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση του ANTENNA να ανακαλέσει τώρα τις άδικες απολύσεις και να καθίσει σε λίγες εβδομάδες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ.
 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σκεπετζάκης         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.