Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Διασφάλιση θέσεων εργασίας ζητούν στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105,5 Στο Κόκκινο που συνεδρίασε στις 14/1, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1.Καλωσορίζουμε την απόφαση να μην ανασταλεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου της Αυγής, ως πρώτη νίκη των εργαζομένων, που κινητοποιήθηκαν άμεσα σε αγωνιστική κατεύθυνση, καθώς και των ανθρώπων που δήλωσαν -και έμπρακτα- την αλληλεγγύη τους. Σημειώνουμε ωστόσο, ότι από μόνη της η απόφαση να παραμείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής ανοικτό, δεν απαντά σε κάποιο από τα προβλήματα. Τα Μέσα έχει σημασία να είναι ανοιχτά στο βαθμό που διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων που τα λειτουργούν. Γι’ αυτό, ζητάμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην Αυγή και επιβεβαιώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, σε όποιες αποφάσεις πάρουν σε αυτή την κατεύθυνση.
2. Αναφορικά με τον 105,5 Στο Κόκκινο, ζητάμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον σταθμό, καθώς και να μην υπάρξουν επεμβάσεις που θα διαταράξουν την πορεία του. Ζητάμε από τη διοίκηση να μην προβεί σε καμία αιφνιδιαστική κίνηση, ενώ την καλούμε να προσέλθει σε συζήτηση με τους εργαζομένους σχετικά με το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας και δημοσιογραφικής ανάπτυξης του σταθμού, που περιμένουμε εδώ και 3 χρόνια, απ’ όταν υποστήκαμε μειώσεις στους μισθούς μας.
3. Ζητάμε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που υπογράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και να μην επεκταθεί το φαινόμενο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Ειδικά, ζητάμε να γίνει άμεσα αυτό για τον συνάδελφο Θοδωρή Μ., που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα υγείας και την συναδέλφισσα Κατερίνα Καραβία, της οποίας η σύμβαση λήγει. Αυτό χωρίς να υποχωρούμε από το ίδιο αίτημα για όλους τους/τις υπόλοιπους/ες συναδέλφους/ισσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.