Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πέθανε ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νικός Πετράτος γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Με σπουδές στην Πληροφορική, ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή στον Τύπο από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπου εργάστηκε από το 1982 μέχρι το 1999 στη θέση ευθύνης για την ανάπτυξη του μηχανογραφικού συστήματος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, την παρακολούθηση της αγοράς της έντυπης ενημέρωσης και την στατιστική επεξεργασία των κυκλοφοριακών στοιχείων των εντύπων.Ήδη από το 1999 συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα δημιουργίας του Ομίλου ΑΡΓΟΣ από τη θέση του Διευθυντή Κυκλοφορίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό του συστήματος διανομής του Ελληνικού Τύπου.Η συνεισφορά του στην δημιουργία και διαμόρφωση του μηχανισμού παρακολούθησης των κυκλοφοριών των εντύπων των εκδοτικών εταιρειών όλης της αλυσίδας διακίνησης και διανομής του έντυπου τύπου και οι παρεμβάσεις του υπήρξαν καίριες.Από το έτος 2017 ανέλαβε τη θέση του "Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Τον Νίκο τον χαρακτήριζε η έμφυτη ευγένεια του, και το αξιοσημείωτο γεγονός, ότι παρά την επαγγελματική του εξέλιξη, δεν ενεπλάκη προσωπικά σε αντεργατικές συμπεριφορές έναντι των εργαζομένων.
Σε πλείστες των διεκδικητικών παρεμβάσεων της Εργασιακής Επιτροπής  και του ΔΙΚΤΥΟΥ Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ «διακριτικά» ένεκα της θέσης του δεν εναντιώθηκε στα αιτήματα των εργαζομένων στο ΔΟΛ, ούτε κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ της εργοδοσίας και απόπειρα ποινικοποίησης – εκφοβισμού του αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
Ως διευθύνων σύμβουλος μετέπειτα  στο πρακτορείο διανομής εφημερίδων ΑΡΓΟΣ  εξ’ αντικειμένων και της θέσης ταξικά ήταν στην αντίπερα όχθη, που μας χώριζε άβυσσος.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη στην περιοχή Τζανάτα στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά.
Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν ως δωρεά στον: Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο (www.elpida.org), με την ένδειξη «Εις μνήμην Νικολάου Πετράτου».
Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ Αλληλεγγύης & Παρέμβασης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αθήνα 24/09/2021
Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.