Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Τι θα γίνει με τη ρύθμιση των 20 εκατ. για εκδότες και ΕΔΟΕΑΠ

Η νέα απόφαση διάθεσης των 20 εκατ. ευρώ για τον έντυπο Τύπο, τα περιφερειακά κανάλια και το ραδιόφωνο αφορά την πληρωμή της εισφοράς του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ για τα έτη 2017-2020! Τόσο για τα ΜΜΕ που είχαν πληρώσει το 2% όσο και για τους εκδότες και τα κανάλια, τα οποία δεν έχουν αποδώσει την εισφορά εδώ και τρία χρόνια. Από την απόφαση εξαιρείται σκανδαλωδώς ο χώρος του διαδικτύου, που επίσης αποδίδει την εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, η χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ αφορά τα ήδη καταγεγραμμένα χρέη προς τον ΕΔΟΕΑΠ, ανάμεσά τους και αυτά που έχουν ήδη ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης το ποσό αυτό φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ! Η δεύτερη κατηγορία αφορά την επιστροφή των ποσών που πλήρωσαν το διάστημα 2017-2020 οι εκδοτικές και ραδιοφωνικές εταιρείες ΜΜΕ για την εισφορά του 2%, με όριο το 1,8 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία!
Οι αιτήσεις των εταιρειών θα ελεγχθούν με σειρά κριτηρίων που ορίζει η πρόσφατη υπουργική απόφαση και αφορούν την οικονομική κατάσταση και την απασχόληση προσωπικού, ενώ λόγο θα έχει και η γνωμοδοτική επιτροπή που συστάθηκε για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των ενώσεων ιδιοκτητών και των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.