Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

«Δώρο» σε ΜΜΕ υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα του νόμου ειδικής διαχείρισης δίνει η νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ΕΛΣΤΑΤ, που αναμένεται να ψηφισθεί στη Βουλή. Με αφορμή τις αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους του ΔΟΛ, την πρώτη επιχείρηση που
 εντάχθηκε στον «νόμο Δένδια» και με τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, η κυβέρνηση εντάσσει τις αποζημιώσεις απόλυσης, τους μισθούς και τα επιδόματα στις δαπάνες λειτουργίας της επιχείρησης που μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η ρύθμιση που αποκάλυψε η στήλη typologies.gr δεν αφορά μόνο τους 600 του πρώην ΔΟΛ που κέρδισαν τις δικαστικές αποφάσεις για τις αποζημιώσεις τους από την ειδική διαχείριση αλλά και τους εργαζόμενους σε Mega και «Ναυτεμπορική» αλλά και κάθε άλλη επιχείρηση εκτός ΜΜΕ.
Σε αντίθεση με τον πρώην υφυπουργό Στέλιο Πέτσα, ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει στην κατάθεση τροπολογίας που δίνει λύση για τις αποζημιώσεις των απολυμένων, οι οποίες θα λογαριάζονται πλέον στις δαπάνες λειτουργίας της ειδικής διαχείρισης. Η τροπολογία προβλέπει ακόμη πως η κατάθεση προσφυγών από πιστωτές για χρέη της υπό πτώχευση εταιρείας δεν αναστέλλει την πληρωμή των αποζημιώσεων. Με την εν λόγω ρύθμιση οι 600 του ΔΟΛ μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, αφού, σύμφωνα με την ειδική διαχείριση, τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο της, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή μισθών και αποζημιώσεων και στους πρώην εργαζομένους του Mega.
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.