Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ιστορική δικαίωση για τους τεχνικούς του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ALPHA TV

Μετά από 7 χρόνια συνεχών δικαστικών αγώνων ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 259/2019 απόφασή του δικαίωσε οριστικά και αμετάκλητα πλέον τους 12 τεχνικούς του ALPHA TV, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2012 είχαν απολυθεί «μέσα σε μια νύχτα» με συνοπτικές διαδικασίες με την πρόφαση του κλεισίματος του παραρτήματος του σταθμού στη Θεσσαλονίκη.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση, που είχε κάνει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει τις απολύσεις τους, με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για «μαζικές απολύσεις» και αυτό απαγορευόταν ρητά από την οικεία σ.σ.ε που είχε υπογράψει η ΕΤΙΤΒΕ με την ΕΙΤΗΣΕΕ, καθώς επίσης και ότι πριν τις απολύσεις δεν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους, όπως επιβάλλει το ΠΔ 240/2006.
Όπως διευκρίνισε ο νομικός σύμβουλος της ΕΤΙΤΒΕ, Στρατής Μαυραγάνης, ο οποίος χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου η διοίκηση του ALPHA TV σύντομα θα κληθεί πλέον να καταβάλει τους μισθούς υπερημερίας στους εργαζόμενους από το 2012 και μετά.
Αποτελεί δε πολύ σπουδαίο νομολογιακό προηγούμενο για την προστασία των θέσεων εργασίας και για την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε εποχές μνημονίων. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δικαίωση και άλλων τεχνικών – μελών της ΕΤΙΤΒΕ απολύονται μαζικά από τους εργοδότες τους χωρίς αυτοί να να τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες και θέτει φραγμό στην αυθαιρεσία των καναλαρχών, που μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.