Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Να καταργηθεί άμεσα ο τυποκτόνος νόμος

Mε αφορμή την αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου εις βάρος δημοσιογράφων του περιοδικού «UNFOLLOW», από τους οποίους αξιώνεται το ποσό των 800.000 ευρώ, η ΕΣΗΕΑ ζητεί για άλλη μια φορά την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81.
Ο συγκεκριμένος νόμος παραμένει σε ισχύ από όλες τις τόσο διαφορετικές σε σύνθεση εξουσίες που κυβέρνησαν τη χώρα.
Η κατάργησή του είναι επιτακτική ανάγκη και ο μόνος τρόπος να παύσει επιτέλους η βιομηχανία αγωγών που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθεροτυπία και να φιμώσουν τους δημοσιογράφους.
Η ΕΣΗΕΑ διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας τυποκτόνος νόμος δεν θα τρομάξει..   τους δημοσιογράφους ούτε θα τους αποτρέψει από την εκπλήρωση του καθήκοντός τους που είναι η ενημέρωση των πολιτών. Η ΕΣΗΕΑ, όπως πράττει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, θα παράσχει νομική συνδρομή στους συναδέλφους του περιοδικού και τονίζει ότι θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι ότι η έκθεση στη δημόσια σφαίρα φέρνει μαζί της και την κριτική για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τη στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.