Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

... η διάλυση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ συνεχίζεται ...

«Με μια κίνηση πολιτικού χαρτοκλέφτη ο κ. Βρούτσης ενέπαιξε στις 6.8.2014 τη Βουλή προσθέτοντας την τελευταία στιγμή -τελείως αιφνιδιαστικά- στο άρθρο 220 του νομοσχεδίου "Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις" ουρανοκατέβατη διάταξη (παρ.6), η οποία δεν συζητήθηκε καν!», τονίζει σε Επίκαιρη Ερώτησή της προς τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ήδη από τις 13 Αυγούστου 2014.
Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με την ονειδιστική αυτή υπουργική παρέμβαση, ΟΛΟΙ οι σήμερα ανήκοντες σε ανεξάρτητα ασφαλιστικά ταμεία (ΝΠΔΔ) κλάδοι και τομείς επικουρικής ασφάλισης που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), θα συγχωνευθούν μ'  αυτό από 1.7.2015, αν δεν μετατραπούν σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015!
Με την αυθαίρετη αυτή διάταξη, πέραν των ενστόλων, το υπουργείο «βάζει χέρι» στους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ (αρτοποιών, εργαζόμενων στα πρατήρια υγρών καυσίμων), του ΕΤΑΑ (τομείς επικουρικής ασφάλισης μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων), στο επικουρικό των ναυτικών (ΚΕΑΝ) και στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΕΑΤΤΑΘ και ΤΑΙΣΥΤ).
Επειδή με το επονείδιστο άρθρο 220 ο κ. Βρούτσης επιτέθηκε πισώπλατα σε 250.000 ασφαλισμένους, των οποίων τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης διαλύει, ερωτάσθε:
1. Για ποια από τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΕΑΠΑΣΑ, ΤΕΑΠΙΕΝ, ΤΑΛΣ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έλαβε ο κ. Μητσοτάκης εκθέσεις διοικητικής αξιολόγησης με σκοπό την αναδιοργάνωση τους; Πότε εκπονήθηκαν, από ποιους και πότε εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης;

2. Γιατί μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες απόπειρές μου να πάρω αντίγραφα των ανωτέρω εκθέσεων δεν έχετε καταθέσει απολύτως τίποτα στη Βουλή; Αποδέχεται ο κ. Βρούτσης την νομική ευθύνη για την (μη) ενημέρωση της Βουλής που φρόντισε να του μετακυλίσει ο κ. Μητσοτάκης με διαδοχικές έγγραφες απαντήσεις του σε σχετικές Ερωτήσεις-ΑΚΕ που σας απηύθυνα;

3. Τι θα γίνει τελικά με τους τομείς – ταμεία Πρόνοιας / Εφάπαξ που υποτίθεται ότι «αναδιοργανώνετε» διαλύοντας και σκορπίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις;»

Αθήνα, 13.8.2014

H ερωτώσα Βουλευτής
Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.