Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

H ΠΟΣΠΕΡΤ για την απεργία των καθηγητών

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθηγητών και είναι αλληλέγγυα στον αγώνα που δίνουν γιατί κανένας αγώνας δεν είναι μονοσήμαντος.
Ο αγώνας της ΟΛΜΕ για την παιδεία, για τις συνθήκες εργασίας, για το μέλλον της χώρας είναι αγώνας όλων.
«Οι γονείς δίνουν το ζην, οι δάσκαλοι το ευ ζην».
Η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής δικαιοδοσίας που της έχουν δώσει οι εκλογές.
Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να προσδοκούμε ότι κάποτε θα ξαναγίνουν εκλογές γιατί με τις πρακτικές της και με τα προεδρικά διατάγματα που επιβάλλει, μπορεί να τις καταργήσει και αυτές.
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι αντισυνταγματικά, «ετσιθελικά» και αυταρχικά επιβάλλει επιστράτευση σε απεργούς που διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην αμειβόμενη! εργασία.

Σήμερα έχει εξαγγείλει την απόφασή της ότι αν απεργήσει η ΟΛΜΕ κατ’ εντολή των σωματείων της και των καθηγητών που αντιδρούν στις πολιτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θα τους επιστρατεύσει.
Μάλιστα. Ζούμε στο 2013 κι όχι στο 1967 για όσους αυτό πιστεύουν.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διατρανώνουν την αντίθεσή τους σ’ αυτές τις φασίζουσες μεθοδεύσεις – αποφάσεις και τάσσονται στο πλευρό της ΟΛΜΕ γιατί δεν μπορεί να εφαρμόζεται στην Ελλάδα σήμερα το «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω».
Η σιωπή των αμνών που επιδιώκεται από την Κυβέρνηση και που τα λίγα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να επιβάλλουν μέσω της πλύσης εγκεφάλου, δεν θα περάσει.
Ο λαός σύσσωμος θα αντιδράσει. Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια !
Καλούμε τις τριτοβάθμιες οργανώσεις να συμπαρασταθούν με όλους τους τρόπους στον αγώνα της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.