Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Μήνυμα αλληλεγγύης

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους του "Ελεύθερου"
Οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής» εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους του «Ελεύθερου» και τους δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε εμπράκτως και με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για να μείνει η εφημερίδα ανοικτή, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να λάβουν όσα δικαιούνται, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση, την περασμένη Τετάρτη της εκδότριας Κατερίνας Μάστορα να βάλει «λουκέτο».
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να ξεπεράσει μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών το σκόπελο της επί μακρόν «δυσχέρειας» συγκρότησης προεδρείου, και να παράσχει στους εργαζόμενους του «Ελεύθερου» κάθε συνδικαλιστική, νομική, πρακτική και ηθική υποστήριξη, που θα ζητήσουν.
Όπως, άλλωστε, αποδεικνύει και η δική μας πρόσφατη μεγάλη δικαστική νίκη – με την απόρριψη του αιτήματος πτώχευσης της πλευράς του Κ.Ι. Σαραντόπουλου - κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος. Αποδεικνύεται επίσης πως όταν υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στις πραγματικές προθέσεις της ιδιοκτησίας μίας επιχείρησης η Δικαιοσύνη επιδεικνύει ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Σήμερα, 8 Αυγούστου 2011, ο «Ελεύθερος» δεν αναρτήθηκε στα περίπτερα ύστερα από 23 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας. Όπως κάθε εργοδότης στα Μέσα Ενημέρωσης, έτσι και η κ. Μάστορα, καλό θα ήταν να νοήσει πως θα πρέπει να «ζυγίζει» καλύτερα τις αποφάσεις της και να γνωρίζει πως κανείς εργαζόμενος δε θα είναι πια μόνος του.

Συνάδελφοι, καθώς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την αγωνία που περνάτε, σας ευχόμαστε από καρδιάς να κερδίσετε τη μάχη και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας με κάθε τρόπο.

Εργαζόμενοι στην «Απογευματινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.