Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Η αργία της 25η Μαρτίου στα ΜΜΕ

Η εργασία των δημοσιογράφων στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, στις ιστοσελίδες και το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την αργία της 25ης Μαρτίου ρυθμίζεται, σύμφωνα
 με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε., ως εξής:
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Κατά την αργία του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023, οι συντάκτες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ιστοσελίδων, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατά την αργία του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023, οι συντάκτες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 5.8.2022 ΣΣΕ για τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ, όπως ορίζονται στο άρ. 1 του Ν. 3429/2005.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
Την Παρασκευή, 24.03.2023, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις του Σαββάτου.
Το Σάββατο, 25.03.2023, θα κυκλοφορήσουν όλες οι κυριακάτικες εκδόσεις.
Την Κυριακή, 26.03.2023 δεν θα κυκλοφορήσει ΚΑΜΙΑ εφημερίδα.
Τη Δευτέρα, 27.03.2023, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις της Δευτέρας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Την Παρασκευή, 24.03.2023, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι αθλητικές εφημερίδες.
Το Σάββατο, 25.03.2023, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι αθλητικές εφημερίδες.
Την Κυριακή, 26.03.2023 δεν θα κυκλοφορήσει ΚΑΜΙΑ αθλητική εφημερίδα.
Τη Δευτέρα, 27.03.2023, θα κυκλοφορήσουν όλες οι αθλητικές εκδόσεις της Δευτέρας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών δεν θα εργαστούν την Παρασκευή, 24.03.2023.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ
Οι τεχνικοί τύπου θα εργαστούν κατά τις παραπάνω αργίες ανάλογα με τις ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Γενική απεργία στα ΜΜΕ την Τετάρτη 15 Μάρτη, συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12.00 το μεσημέρι, καλούν για την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ημέρα απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ οι παρατάξεις “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” και το ΠΑΜΕ Τύπου.
Απεργία μαζί με τις δημοσιογραφικές ενώσεις κήρυξε και η ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία-όπως και η ΕΣΗΕΑ ή η ΠΟΕΣΥ- δεν κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην απεργία μετέχει και η ΕΤΙΤΑ, οι τεχνικοί της τηλεόρασης.
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 13/03/2023, θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 της Τετάρτης 15/03/2023 έως τις 05.00 της Πέμπτης 16/03/2023. Μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή νέων ανθρώπων και έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προχωράμε σε 24ωρη απεργία ζητώντας να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες καθώς και τη λήψη μέτρων για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ενώνουμε τη φωνή μας με την ελληνική κοινωνία, με το συνδικαλιστικό, με το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να σπάσουμε την αδιαφάνεια, τη συγκάλυψη των ευθυνών και τις καθυστερήσεις. Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.
Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, τόσο στις διοικήσεις όσο στα εποπτεύοντα υπουργεία για τα τεράστια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου και των τρένων, τις έκρυψαν στα συρτάρια οι αρμόδιοι με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα πολλά θύματα από το έγκλημα των Τεμπών.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούμε την Τετάρτη 15/03/2023 προκειμένου να καλύψουμε την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16/03/2023.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ και προτρέπουμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16/03/2023 καλυπτόμενοι από την απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε..          
  • Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.
  • Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.
  • Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.
  • Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  • Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.
  • Άμεση εφαρμογή Ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων την Τετάρτη 15 Μαρτίου

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:
  • Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες
  • Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.
  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
  • Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό
Καλούμε τους δημοσιογράφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.
Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων επιδιώκει να τιμά την αποστολή της. Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους δημοσιογράφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Φταίει (μόνον) ο σταθμάρχης;

Ο υπάλληλος του σιδηροδρόμου δεν είναι όπως οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών. Ένας αριθμός τους ουσιαστικά δεν έχει ωράριο, αλλά είναι στη διάθεση της υπηρεσίας καθημερινές και αργίες, ολόκληρο το 24ωρο, για οποιοδήποτε συμβάν (κακοκαιρίες, χιόνια υψηλές θερμοκρασίες, εκτροχιάσεις και άλλα απρόοπτα) πέραν του τυπικού ωραρίου. Είναι 176 ώρες την εβδομάδα στη διάθεση της υπηρεσίας, στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, άσχετα αν τυπικά έχει λήξει το ωράριό τους.
Οι περισσότεροι κλάδοι του σιδηροδρόμου δεν έχουν κανονικό ωράριο, η ειδικότητά τους ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους και τους επιβάτες (μηχανοδηγοί, συνοδοί), άλλοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία και η ευθύνη που επωμίζονται είναι τεράστια. Δεν πρόκειται για τη σύνταξη ενός εγγράφου, που και λάθος να συνταχθεί, μπορεί να διορθωθεί. Όμως πρέπει ανάλογα με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται, να διαθέτουν και τα αναγκαία προσόντα. Γι' αυτό είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί ένας νέος να γίνει π.χ. μηχανοδηγός αυτοδίκαια. ως γιος μηχανοδηγού, συνοδός ως γιος συνοδού, ή κατ' απαίτηση κομματικών, αλλά και συνδικαλιστικών στελεχών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακούς;) Ούτε μπορεί να μεταταχθεί από μια ειδικότητα στην άλλη, από εργάτης σε μηχανοδηγό ή συνοδό, με προσόντα που αντιστοιχούν σε άλλες εποχές.
Υπήρχαν κανονισμοί για όλους τους κλάδους και για τα καθήκοντα των υπαλλήλων κάθε κλάδου, που εφαρμόζονταν πάντα με αυστηρότητα και επιμέλεια. Αλλά η τήρηση των κανονισμών απαιτούσε έναν ελάχιστο αριθμό προσωπικού που ήταν ανελαστικός, που μπορεί να αναθεωρείτο με την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά παρέμενε ανελαστικός στις εκάστοτε νέες συνθήκες. Όμως, το προσωπικό, από το 2010, με τον νόμο 3891 περί «εξυγίανσης» του σιδηροδρόμου, σχεδόν μηδενίστηκε. Πώς τηρούνται λοιπόν οι κανονισμοί; Πώς διασφαλίζεται η κυκλοφορία; Διότι δεν επιτρέπεις να αναχωρήσει αμαξοστοιχία από έναν σταθμό αν δεν έχεις διασφαλίσει την άφιξή της στον επόμενο. Πώς επιτυγχάνεται σήμερα τήρηση των κανονισμών;
Μαζικές προσλήψεις στον ΟΣΕ έχουν να πραγματοποιηθούν από το 1985, οι οποίες είχαν έντονο κομματικό χαρακτήρα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από το μπαράζ των εσωτερικών μετατάξεων, που άρχισε στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και συνεχίστηκε αμείωτο με πρόσχημα την ικανοποίηση εσωτερικών αναγκών. Αυτό οδήγησε σε όργιο ρουσφετολογίας και στην οριακή συρρίκνωση ή την εκμηδένιση σημαντικών κλάδων, όπως η Συντήρηση της Γραμμής, που υπήρξε η κύρια δεξαμενή των μετατάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία σχεδόν των υπαλλήλων του ΟΣΕ είχε μεταταγεί σε άλλον κλάδο, χωρίς αυτό ν’ αποτελεί υπερβολή. Αντί ν’ απευθυνθεί ο ΟΣΕ στην αγορά εργασίας, προσλαμβάνοντας άτομα με επαρκείς και σύγχρονες γνώσεις ανανεώνοντας ταυτόχρονα ηλικιακά το προσωπικό του, περιορίσθηκε σε εσωτερικές μετατάξεις υπαλλήλων, με μοναδικό προσόν την πίστη τους στην εκάστοτε κυβερνητική παράταξη και ως εφόδιο τις ξεπερασμένες γνώσεις παλαιότερων δεκαετιών.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς, ούτε η διοίκηση ούτε οι συνδικαλιστές, ήθελαν προσλήψεις, αλλά προτιμούσαν τις μετατάξεις, παρά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνταν. Η διοίκηση, διότι έτσι απέφευγε τις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, που επέβαλαν αξιοκρατικά κριτήρια και έδινε τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση που τη διόρισε να ρουσφετολογεί κατά το δοκούν στον χώρο των χιλιάδων υπαλλήλων του Οργανισμού. Οι συνδικαλιστές, διότι αντιλαμβάνονταν ότι η είσοδος νέων ανθρώπων και αντιλήψεων θα ανέτρεπε το παρωχημένο και γηρασμένο συνδικαλιστικό κατεστημένο, δηλ. τους ίδιους. Αλλά και ένα τμήμα των εργαζομένων συναινούσε σε όλα αυτά, διότι η δραματική μείωση του προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποδοχών τους. Έτσι αναπτύχθηκε μια άτυπη συμμαχία που οδήγησε στη λειτουργική απαξίωση.
Μάλιστα, η κομματική ρουσφετολογία είχε φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε οι προαγωγές δε διεξάγονταν κάθε χρόνο, όπως επέβαλαν οι κανονισμοί, αλλά ανά τριετία ή τετραετία, αναδρομικά. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργούνται κενές θέσεις στην ιεραρχία, λόγω της αποχώρησης του προσωπικού, οι οποίες καλύπτονταν με την ονομαζόμενη Ανάθεση Καθηκόντων Ανωτέρου Βαθμού (ΑΚΑΒ), που απονέμονταν με εξωυπηρεσιακά κριτήρια και αριθμητικά καθ’ υπέρβαση των οργανικών θέσεων. Στην κυριολεξία, στήθηκε βιομηχανία ανάθεσης ΑΚΑΒ, με έξαρση στις προεκλογικές περιόδους, ιδιαίτερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε ορισμένους κλάδους. Αλλά και όταν διενεργούνταν επιτέλους οι προαγωγές αναδρομικά, αυτές γίνονταν αναλογικά με τη δύναμη των παρατάξεων και έδιναν τη δυνατότητα στους συνδικαλιστές και των αντιπολιτευόμενων τότε παρατάξεων και στον περίγυρό τους να «δικαιωθούν» για τους «αγώνες» τους προαγόμενοι.
Όμως, όταν ένας Οργανισμός προσπαθεί να εκσυγχρονισθεί τεχνολογικά, χωρίς ν’ ανανεώνει το ανθρώπινο δυναμικό του, ώστε να μεταφερθεί και η τεχνογνωσία της νέας γενιάς, αλλά καλύπτει ιδιαίτερα τους νέους τομείς, με μετατάξεις του υφισταμένου προσωπικού, που βίωνε ακόμη τεχνολογικά και γνωστικά τις δεκαετίες του '80 και του '90, είναι επόμενο να δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στις λειτουργικές απαιτήσεις της νέας τεχνολογίας και στις δυνατότητες του προσωπικού, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.
Το 2008 και ιδιαίτερα από το 2010, για την εξυγίανση του ΟΣΕ, το προσωπικό απομειώθηκε στο ελάχιστο, εξειδικευμένοι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ή στις αρχαιότητες, όμως το πνεύμα του κομματισμού και των πελατειακών σχέσεων κληροδοτήθηκε και στη νέα απισχνούμενη μορφή του σιδηρόδρομου που προέκυψε εκεί όπου συνεχίζει να λειτουργεί, με τον τρόπο που λειτουργεί. Αψευδείς μάρτυρες οι προκηρύξεις προσλήψεων σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Θα επανέλθουμε.
Πληροφορηθήκαμε ότι ο σταθμάρχης στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη του ατυχήματος, καίτοι ώριμος σε ηλικία, ήταν νέος ως σταθμάρχης, αφού μετατάχθηκε σε σταθμάρχη στα 55 χρόνια του. Θα επικεντρώσουμε τις ευθύνες του ατυχήματος μόνον στον σταθμάρχη, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δράση του το πελατειακό κράτος; Διότι από τη στιγμή που προσωποποιείς τις ευθύνες, ουσιαστικά αποδέχεσαι ότι η τραγωδία οφείλετο στην πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του εγκαλούμενου και όχι στις συνθήκες που διαμόρφωσε το πολιτικό σύστημα επί δεκαετίες.

* τ. Αρχιμηχανικός ΟΣΕ
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Αλεξ/πολη
https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/380357_ftaiei-monon-o-stathmarhis

Δεν λένε στις ειδήσεις για τον αγώνα των καλλιτεχνών, τα λένε στις ελληνικές σειρές!

Ο αγώνας των καλλιτεχνών που δεν βρίσκει προβολή και κάλυψη από την τηλεοπτική ειδησεογραφία μπαίνει στις τηλεοπτικές σειρές από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Δείγμα κι αυτό της απόλυτης απαξίωσης της δημοσιογραφικής ειδησεογραφίας στα συστημικά Μέσα που ελέγχονται απόλυτα από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο οι αναφορές των καλεσμένων σε πάνελ που επιχειρούν πολλές φορές να μιλήσουν για την απαξίωση που επιβάλλει το Π.Δ της κυβέρνησης εξισώνοντας τις σπουδές τους σε επίπεδο Λυκείου προκειμένου να κερδίσουν ιδιωτικά ΙΕΚ- πελάτες, έμποροι, χρηματοδότες των κυβερνώντων αλλά και των ΜΜΕ.
Τις περισσότερες φορές πέφτει μαχαίρι στις προσπάθειες τους. Όπως συμβαίνει συχνά μέσα από τη δραματουργία και την τέχνη μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα. Και οι καλλιτέχνες το έπραξαν κι αυτό. Στο προηγούμενο επεισόδιο της σειράς “Η δική μας οικογένεια” στο Open σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμοπούλου, προβλήθηκε η πραγματική είδηση. Γιατί αντιδρούν οι καλλιτέχνες!
Δείτε μετά το 12.24 λεπτό στο βίντεο του επεισοδίου  πως δίνεται η είδηση. Τρεις νέοι καλλιτέχνες μπαίνουν στο σπίτι της Ηρώ Μανέ για να γράφουν ένα πανό, το οποίο κάποια στιγμή σηκώνεται ψηλά για να φανεί το σύνθημα “ΟΧΙ στην υποβάθμιση των πτυχίων μας”. Σε άλλη σκηνή η “δημοσιογράφος” Ελένη Βαϊτσου εξομολογείται στην Χριστίνα Τσάφου πως θα αποδεχθεί την πρόταση αρχισυνταξίας γιατί θέλει να περνάνε και να γράφει στην ιστοσελίδα κοινωνικά θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο και τα όσα βιώνει και όχι τις χαζομάρες της κοσμοπολίτικης ατζέντας που τους επιβάλλουν. Να μιλήσει για αυτά που λένε, το κλείσιμο του Εθνικού Θεάτρου, την υποβάθμιση των σπουδών των καλλιτεχνών, τις Καταλήψεις των θεάτρων και καλλιτεχνικών σχολών.
Για σήμερα στο μεταξύ είναι προγραμματισμένη η μεγάλη διαδήλωση των Καταλήψεων. Οι καλλιτέχνες άλλαξαν τον χαρακτήρα της σημερινής διαδήλωσης καλώντας τον κόσμο να εκφράσει το θυμό του για το έγκλημα στα Τέμπη.
Γράφουν οι καλλιτέχνες:

📌ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ 02.03.23
🟠ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ
🟠Μετά τη σημερινή τραγωδία μας είναι απολύτως αντιληπτό πως η προγραμματισμένη αυριανή διαδήλωση αλλάζει περιεχόμενο. Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.
🟠Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός σήμερα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.
Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική… Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.
🟠Για τους λόγους που παραθέσαμε ενισχύουμε το ήδη υπάρχον κάλεσμα στις αυριανές διαδηλώσεις, και καλούμε όλον τον κόσμο να τις πλαισιώσει, παρόλο που δεν θα έχουν να κάνουν αμιγώς με τα ζητήματα του πολιτισμού, αλλά με την εξαθλίωση των ζωών μας εν γένει.
🟠Εκφράζουμε τα θερμά μας να συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους ανθρώπους που αγνοούνται, και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.
💥 Όλοι στους δρόμους.
💥 Σε σας που μας ακούτε.
✊ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΠΕΜΠΤΗ 02/03 στις 18.00
💥 ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ)
💥 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΜΑΡΑ
💥 ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
☑️Συντονισμός Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού / Κατάληψη Ρεξ
☑️Σώμα Συντονισμού Σπουδαστών Δραματικών Σχολών / Κατάληψη Τσίλλερ
☑️Συντονιστικό της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου
☑️Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου
☑️Κατάληψης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ
☑️Σύλλογος Σπουδαστών / Κατάληψη Κ.Σ.Ο.Τ.
☑️Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ
☑️Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ
☑️Κατάληψη Ολύμπια-Συντονισμός εργαζομένων και σπουδαστών/τριών στο χώρο του χορο
Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου Κατάληψη Θεάτρου Τσίλλερ Κατάληψη Ολύμπια: Συντονισμός Εργαζομένων και Σπουδαστών στο Χώρο του Χορού Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου Σύλλογος Σπουδαστών/τριών ΚΣΟΤ Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ Σπουδάστριες/Σπουδαστές Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

Επιλέξαμε δυο από τις εκατοντάδες, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Επειδή ήδη πολλά Μέσα επιχειρούν με άμεσους τρόπους να το ξεπλύνουν από τον πυρήνα του και να μιλήσουν μόνο για “εθνική τραγωδία”. Την ιδιωτικοποίηση δημόσιων φορέων που πρεσβεύουν τα πολιτικά κόμματα κυβερνητικής εξουσίας.
Γράφουν ο Γιώργος Μιχαϊλίδης και ο Γιώργος Μουρμούρης
Τραγωδία να συγκρούονται τρένα με δεκάδες θύματα επειδή τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν καθώς κοστίζουν. Τραγωδία να πεθαίνεις από πυρκαγιά επειδή δεν καθαρίστηκαν τα δάση, δεν υπάρχουν δασοπυροσβέστες, δασοφύλακες και επαρκείς υποδομές δασοπυρόσβεσης. Τραγωδία να πεθαίνεις από πλημμύρες επειδή είχαν καεί τα δάση, δεν καθαρίστηκαν τα φρεάτια και οι αυθαιρεσίες νομιμοποιούνται αρκεί να πληρώσεις. Τραγωδία να πεθαίνεις επειδή δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ και σε διασωληνώνει ο ασκούμενος στον διάδρομο του νοσοκομείου.
Τραγωδία να πεθαίνεις στο εργοτάξιο επειδή τα μέτρα ασφαλείας κοστίζουν και οι υπερωρίες συμφέρουν. Τραγωδία να μην μπορείς να δεις ότι οι τραγωδίες που επαναλαμβάνονται έχουν πάντα έναν κοινό παρονομαστή: την υποβάθμιση καθετί δημόσιου, την επικράτηση του ιδιωτικού συμφέροντος, την ιεράρχηση του κέρδους πάνω από τη ζωή και την ασφάλεια.
Οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα άρχισαν να κατακερματίζονται και να αποδιαρθρώνονται από τη δεκαετία 2000-2010 (επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ιδιωτικοποιήθηκαν το 2017 (επί ΣΥΡΙΖΑ) και υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις. Επικράτησαν οι εργολαβίες, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η λογική της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας σε υποδομές δημοσίου συμφέροντος. Έτσι, φτάσαμε στο ξημέρωμα της 1ης Μάρτη 2023, βήμα-βήμα, με ακρίβεια και όχι αναπάντεχα.
Δεν θα ψάχνουμε να βρούμε αν ο σταθμάρχης τράβηξε τον λάθος μοχλό. Ακόμα και το ανθρώπινο λάθος στις τραγωδίες τις περισσότρες φορές είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Ας δούμε και τι κρυβόταν πίσω από ένα τεράστιο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις ΗΠΑ που συνέβη πρόσφατα [ εδώ: https://prin.gr/2023/03/train/ ]
Το είχε προβλέψει κανείς το δυστύχημα; Ναι.
Οι εργαζόμενοι – όχι φυσικά οι βολεμένοι και χωρίς ταξική συνείδηση – που προειδοποιούσαν χρόνια τώρα αλλά και πριν ένα μήνα για το δυστύχημα που έρχεται [ δείτε: https://bit.ly/3EMeT3e ]. Οι εργαζόμενοι, αυτός ο τελευταίος τροχός της αμάξης που δεν μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση αλλά μόνο να εκτελεί εντολές και να είναι υπάκουος. Και όμως όσο πιο ισχυρός είναι ο εργατικός έλεγχος στους χώρους εργασίας τόσο περισσότερες ζωές σώζονται.
Υπενθύμιση: Λεφτά υπάρχουν όταν το Υπουργείο Άμυνας χρηματοδοτεί το ΑΠΘ για να κατασκευάζει πολεμικά drones [ https://www.iefimerida.gr/tehnologia/apth-shediazei-drone ], τα έργα προχωρούν γρήγορα αν λέγονται “φράχτης στον Έβρο”, προσλήψεις γίνονται για την “ασφάλεια στα πανεπιστήμια” αλλά για να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας δεν υπήρχε ούτε χρόνος, ούτε χρήμα, ούτε προσωπικό. Προτεραιότητες του καπιταλιστικού συστήματος.
Κανένα εθνικό πένθος μαζί με τους υπαίτιους της δυστυχίας δεκάδων οικογενειών. Μόνο αγώνας εναντίον τους και ολόκληρη την αλήθεια.
Σε κάθε τραγωδία λένε: «Δεν είναι τώρα η ώρα των ευθυνών».
Για την περίπτωση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι ευθύνες έχουν έλθει εδώ και χρόνια. Γιατί όποιος ταξίδευε περιστασιακά έστω ή ξέρει λίγα μόνο πράγματα για το σιδηροδρομικό δίκτυο, γνωρίζει ότι:
-Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση μετά από χρόνια παραμέλησης και δραματικής υποχρηματοδότησης. Είναι ενδεικτικό ότι η γραμμή Δράμα – Ξάνθη είναι κλειστή εδώ και καιρό λόγω επικινδυνότητας, κόβοντας τον άξονα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη.
-Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης τα έργα μετατροπής του σε διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή έχουν μεν ολοκληρωθεί, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, έργο καίριο για την ασφάλεια της γραμμής.
-Ο άλλοτε κραταιός και ενιαίος ΟΣΕ έχει πολυδιασπαστεί σε μια σειρά ξεχωριστές και συχνά αντιμαχόμενες μεταξύ τους Α.Ε. ΟΣΕ, η ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train), ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ κλπ. Η πολυδιάσπαση δημιουργεί ασυνεννοησία, διοικητικό χάος και συγκρούσεις συμφερόντων. Ενδεικτική η πολυετής διαμάχη ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα τέλη χρήσης του δικτύου (βλ λινκ στα σχόλια).